Salami és Hulicsár góllal debütált, magabiztos továbbjutás Soltvadkerten

Szerdán megint sikerrel vette csapatunk a Magyar Kupa küzdelmeit, ezúttal 4-1-es győzelemnek örülhettünk Soltvadkerten.

Huli

Hulicsár Máté duplával debütált 

A meccs talán legfontosabb momentuma, hogy ismét lila-fehérben léphetett pályára tétmeccsen Eugene Salami, aki eddig csak edzőmeccseken szerepelt csapatunkban. Visszatérő támadónk mellett főleg fiatalok kaptak ezúttal is bizalmat, a hétvégi csapatból csak Némedi Norbert és Balog Marcell maradt a kezdőben hírmondónak. A Soltvadkert bátran, egy veszélyes kis szabadrúgással kezdett, de ezt követően akár Salami is betalálhatott volna, amire egy távoli lövés érkezett válaszul. A 20. percben aztán egy szép akció végén Bódait buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Balog gólra is váltotta. Jellemzően inkább mezőnyben zajlott ezt követően a játék, a vendégek főleg ívelésekkel, kontrákkal próbálkoztak, ám ezekből helyzetet nem tudtak kialakítani, mi pedig talán az alaposan átalakított kezdő tizenegy miatt, kicsit pontatlanabbak voltunk. A 35. percben aztán megint elég volt egy újabb formás támadás a gólhoz, Bódai ezúttal előkészítőként jeleskedett, passzából Salami lőtt 15 méterről a bal sarokba.

A második félidőben kisebb lehetőségek adódtak, Salami jó cselek után centerezett volna, de kivágták beadását, majd Sudár lövését fogta Frittmann. Az 55. percben egy U19-es debütálót is köszönthettünk, Hulicsár Máté beállása pedig nagy hatással volt a végeredményre. Első két helyzetét még nem sikerült gólra váltani, ám a 82. percben ballal már nem hibázta el 16-ról a jobb alsót, majd alig néhány pillanattal később Farkas passzából pöckölt a kapus fölött a hálóba. A hazaiak a végén még egy átlövésből megszerezték a becsületgólt, kialakítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

A Kecskeméti LC mellett a Géderlak és a Tiszakécske jutott tovább, melléjük kerül még a pénteki sorsoláson az erőnyerő Bácsalmás. A következő fordulót jövő szerdán rendezik.


Soltvadkert – Kecskeméti LC 1-4 (0-2)

Magyar Kupa, 3. forduló

Soltvadkert: Frittmann – Radics, Tasnádi, Erdélyi, Pekker – Gyenizse (Csupity 67.), Andróczi (Frei 46.), Geleta, Szalai – Torma, Papp (Soproni 80.).

KLC: Szabó G. – Csizmadia, Rapi, Némedi, Molnár – Balog (Petrics 68.), Parti (Hulicsár 55.), Németh, Bódai – Sudár, Salami (Farkas 71.).

Gól: Szalai (88.) ill. Balog (20. – büntető), Salami (35.), Hulicsár (82., 85.)

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu