Győzelem Géderlakon, főtáblán a Magyar Kupában!

Szerdán a Magyar Kupa utolsó megyei körére került sor, a tét az országos táblára való felkerülés volt a Kecskeméti LC számára. Némedi Norbert ezúttal is sok fiatalnak adott lehetőséget, akik éltek is a bizalommal.

Nádudvari

Nádudvari duplázott Géderlakon

A Géderlak bizony veszélyes ellenfélnek számított, hiszen a kupaspecialista csupa megye I-es csapatot búcsúztatott idén is a sorozatban. A vendégek a meccs elején fegyelmezetten visszaálltak, betömörülő védekezésüket segítette, hogy igen kicsi pályával rendelkeznek. Ennek ellenére a kontráikban benne volt a veszély. Előbb egy szabadrúgást kellett védenie Szabónak, majd egy erős kis lövést tolt a felsőlécre. Ahogy kimerészkedtek azonban a géderlakiak, rögtön ki is használtuk fellazuló védekezésüket, Molnár passza után Bódai lőtte ki a hosszú alsót. A gólra ráadásul újabb gólt lőttünk, Toricska volt erőszakos a jobboldalon, beadását pedig gyönyörű mozdulattal lőtte a léc alá Nádudvari. A szünetig még Hulicsárnak volt egy ígéretes szabadrúgása, majd Bódai előtt is adódott egy helyzet, végül Szabó újabb védése zárta az első félidőt.

A második játékrész tökéletesen indult számunkra, Németh kapott jó labdát tizenhatoson belül, majd higgadtan lőtt a jobb alsóba. Innentől inkább mezőnyben zajlott a játék, ám a hazaiak nem adták fel, bátran elkezdtek támadni. A 62. percben Szabónak kellett védenie egy ziccert, ám a szöglet után Kovács fejesével szépített a Géderlak. Ez feltüzelte őket, és igen kemény párharcokat is láthattunk, közben a csereként beálló Salami előbb fejjel, majd lábbal célzott pontatlanul. Az adok-kapok végül Toricska góljával zárult, egy védelmi hiba után Salami adott jó passzt neki, a kapussal szemben pedig nem is hibázott. A végén még Salami ugorhatott ki egyedül, lecselezte a kapust is, majd önzetlenül tálalta fel a gólszerzés lehetőségét Nádudvarinak.

Győzelmünkkel felkerültünk a Magyar Kupa országos táblájára, ahol 128 csapat lesz érdekelt az első sorsoláson. A 32 NBI-es, illetve NBII-es csapat itt már bekapcsolódik, de nem kerülhet össze egymással, tehát bármilyen osztályból kaphatunk ellenfelet. A pályaválasztó itt is minden esetben az alacsonyabb osztályú együttes lesz. Az NBI-es csapatok szeptember 14-én, a többiek szeptember 21-én játsszák az első kört az előzetes kiírás alapján.


Géderlak – Kecskeméti LC 1-5 (0-2)

Magyar Kupa, 4. forduló

Géderlak: Kis – Balogh (Ács 78.), Grecu, Suhajda, Vincze – Lajos, Berkes (Bíró 46.), Papp, Romfa (Katona 65.) – Németh, Kovács.

KLC: Szabó G. – S. Juhász, Rozsi (Farkas 60.), Urbán, Molnár – Toricska, Hulicsár, Németh, Bódai – Sudár (Salami 67.), Nádudvari.

Gól: Kovács (62.) ill. Bódai (18.), Nádudvari (20., 89.), Németh (49.), Toricska (85.)

Sárga lap: Vincze, Suhajda ill. Urbán, Nádudvari, Farkas

Némedi Norbert: Elértük a célunkat, főtáblára került a csapat. Helyenként jó játékkal, jó ellenféllel szemben, jó meccset játszottunk. Most a bajnokik maradtak az elkövetkező időszakra, ismételni tudom magam, ezekre készülünk. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu