Pénteken sorsolnak a kupában, nem lesz megyei döntő

MKSzerdán a Géderlak legyőzésével a Magyar Kupa főtáblájára került a Kecskeméti LC, ahol már az NBI-es csapatok is bekapcsolódnak a küzdelmekbe. Az országos kört 128 klub kezdi meg, a sorsolást pénteken 10 órakor tartják az MLSZ budapesti székházában.

A sorolás során az NBI-es és az NBII-es csapatok nem kerülhetnek össze egymással, a párosításokban mindig az alacsonyabb osztályú együttes lesz a pályaválasztó. Azonos osztály esetén az elsőként kihúzott csapaté a pályaválasztói jog. 

Adja magát a kérdés azonban a megyei kör végeztével, hogy az MLSZ BKMI szervez-e megyei döntőt (Tiszakécske – Kecskemét párharca kerülne sor), a megyei igazgatóságtól pedig erre is választ kaptunk. Mivel a megyei selejtezők is az országos küzdelmek részét képezik, hivatalosan a májusi, Groupama Arénába kiírt finálé jelenti a sorozat zárását. Erre való tekintettel megyei döntőt nem rendez az MLSZ BKMI, jövő szerdán a Géderlak – Bácsalmás mérkőzéssel zárul a szervezésük alatt a sorozat, mely a harmadik főtáblás hely sorsáról hivatott dönteni. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu