Terbe Botond mindent megtesz a kerettagságért

A Mercedes-KLA U17 csapatkapitánya szombaton győztes gólt rúgott Gyirmóton, így korosztályos csapatunk továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a másodosztály tabelláját. Másnap már Telkibe utazott tehetségünk, hiszen az Eb-selejtező minitornára készülő válogatott bő keretébe is behívta Szélesi Zoltán.

Terbe

„Az U17-es csapat nagyon együtt van most, az edzőmeccseken sikerült összehangolódnunk, ennek eredménye lehet a kitűnő rajt. Gyirmótra is nyerni mentünk, sokat gyakoroltuk a felállt védelem elleni játékot, jelenleg ez volt számunkra a bajnokság legfontosabb meccse. Ami a válogatottat illeti, természetesen nagyon örülök a meghívónak, igyekszem a legjobb formámat hozni. A cél egyértelműen a továbbjutás! Dániával már játszottunk, de a másik két ellenfelet még nem ismerjük, abban viszont biztos vagyok, hogy alaposan kielemezzük a játékukat” – mondta még az indulás előtt Terbe.

A magyar válogatott szeptember 18-tól október 3-ig lesz Telkiben, az első 10 napban edzőtáboroznak, majd 28-án kezdik meg az Eb-selejtező minitornát hazai környezetben. A szűk keretbe 16 mezőnyjátékos + 2 kapus nevezhető, de Szélesi Zoltán előzetesen 20 + 3 futballistával kezdi meg a felkészülést, a keretszűkítésre 24-én kerül sor.

A válogatott igen kemény csoportba került, hiszen Liechtenstein mellett Dániával, valamint Hollandiával kell megküzdeni a továbbjutásért. Az első két helyezett automatikusan jut be az elit körbe, hozzájuk csatlakozik még az az 5 csoportharmadik, akik a legjobb eredményt érték el csoportjukban a továbbjutók ellen. 

Az U17-es válogatott mérkőzései:

09.28. (szerda), Magyarország – Liechtenstein, 16:00 (Telki)

09.30. (péntek), Magyarország – Dánia, 16:00 (Csákvár)

10.03. (hétfő), Magyarország – Hollandia, 15:00 (Dabas)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu