Szerdán először játszunk itthon a kupában – beharangozó

Ismét Magyar Kupa megmérettetésre készül a Kecskeméti LC, csapatunk a Babócsát fogadja szerdán 15 órakor a Széktói Stadionban, a tét a legjobb 64 közé jutás.

KLC

Némedi Norbert együttese kitűnően vette a megyei selejtezőket, noha végig idegenben kellett pályára lépnie a lila-fehér futballistáknak. Kezdésként Szabadszálláson nyertünk 16-0-ra, majd Kiskőrösön 3-0-os, Soltvadkerten 4-1-es, Géderlakon 5-1-es sikert értünk el. A győzelmek értékét csak növeli, hogy vezetőedzőnk rendre lehetőséget adott a fiataloknak, akik kitűnően éltek a bizalommal, ráadásul Bódai Dániel, Németh István, Hulicsár Máté, vagy éppen Sudár Csaba góllal is tette le névjegyét. Szerdán így már a legjobb 64 közé jutás lesz a tét az országos tábla első fordulójában, melyet Némedi Norbert mindenképpen szeretne sikerrel venni, erről a Kalocsa elleni sikert követően beszélt kameránk előtt:

„Visszatérünk kicsit a régi kerékvágásba, amikor a kupasorozat zajlott pár héttel ezelőtt. A szerdai meccs most a legfontosabb. Szeretnénk továbbjutni ezen a körön, úgy gondolom, erre van esélyünk, pláne így, hogy hazai pályán játszhatunk.”

Ellenfelünk a Somogy megyei élvonalban szereplő Babócsa lesz, mely tavaly a 4. helyen zárta a pontvadászatot, idén szintén élcsapatnak számítanak. Ők is 6 bajnokin vannak túl, ebből 5-öt megnyertek, egyedül a Nagybajomtól kaptak ki még másfél héttel ezelőtt. A megyei selejtezőben a 2. körben kapcsolódtak be, Csurgón hajrában lőtt gólokkal nyertek 2-0-ra, a Magyaregresen játék nélkül jutottak túl, majd éppen a Nagybajom 4-2-es legyőzésével kerültek a 128 közé. Keretükben igazán nagy név nem szerepel, de többen is akadnak, akik korábban NBII-ig jutottak, illetve például a kaposvári akadémián pallérozódtak. Nagy átlagban elmondható még, hogy néhány 20-as évei elején járó fiatal mellett, főleg 30 év körüli labdarúgók szerepelnek keretükben. Legveszélyesebb játékosuk Tompa István, aki tavaly 25 gólt rúgott, de idén is 6 meccsen 6-nál tart már, a kupában 2-szer zörgette meg a hálót.

A találkozóra ezúttal is a megszokott jegyárak lesznek érvényesek, a felnőtt belépők egységesen 500 forintba kerülnek, a 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés. A korai kezdés sajnos nem klubunkon múlt, szerettük volna későbbre tolni a találkozót, ám a 4 órás út előtt álló babócsaiaknak éjszakai hazaérkezéssel járt volna ez – másnapi munkahelyi kötelezettségek mellett – így érthető okokból ragaszkodtak az eredeti időponthoz.

Kecskeméti LC – Babócsa SE

Magyar Kupa 6. forduló, Széktói Stadion

2016.09.21. (szerda), 15:00

Játékvezetők: Csonka Bence (Zahorecz Roland, Boda László)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu