Péntek Józsefék rangadóra készülnek, de hétvégén is csak egy jót akarnak focizni

A Kecskeméti LC ezen a hétvégén szabadnapos lesz, ám aki nem akar kecskeméti érdekeltségű derbi nélkül maradni hétvégén, annak érdemes ellátogatnia a KLC-KTE SI meccsére. A megye II-es csapat kitűnően szerepel egyelőre a szezonban, a listavezető Városföld mögött csupán 1 pont lemaradásuk. Szombaton éppen a címvédőhöz látogatnak Péntek Józsefék, aki azonban nem számolgat.

Péntek

Nem látszik rajtatok, hogy újonc csapat lennétek, egyelőre kitűnően szerepeltek. Mi a titkotok?

Mindenki azért megy ki a hétvégén a pályára, hogy futballozzon egy jót. Edző-játékos, játékos-játékos között jó az összhang, nincs feszültség az öltözőben. A fiatalok tiszteletben tartják a rutint, az öregebbek pedig kihasználják a lendületet, a bizonyítási vágyat.

Márton Tibi erős középcsapatnak várt titeket a szezon kezdete előtt. Így pár forduló elteltével, lehetnek akár merészebb álmaitok is?

Jól kezdtük a szezont, azonban a realitás talaján kell maradnunk. Abszolút újonc és amatőr csapat a miénk. Van 5 rutinos játékos, rajtam kívül még Borbély Krisztián, Garaci Csaba, Pap Szabolcs és Filus Andor, a többiek egyesületi nevelésű, 20 éves játékosok, sőt, Bozsik Máté és Keresztes Béla csupán 17 esztendős. A lényeg, hogy jó formában vagyunk, szorítani kell a gyeplőt, minél tovább tolni ezt a jó sorozatot. Nem számolgatunk, csak szeretnénk jó mérkőzéseket játszani. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a végelszámolásnál.

Rendkívül szoros egyelőre a bajnokság, kik harcolhatnak szerinted a bajnoki címért, illetve a dobogóért?

Az évek óta bajnok Városföld mindenképpen. A Kerekegyháza nagyon szervezett, jó futballt játszó csapat benyomását keltette számomra. Szerintem megállnák a helyüket magasabb osztályban is, személy szerint örülnék, ha ismét fentebb tudnának kerülni. Szintén esélyes a tavaly még megye I-es Kiskunmajsa, de jó erőt képvisel a Hetényegyháza, valamint a KHTK és a Tiszakécske második csapata is.

Éppen a bajnok Városföldhöz utaztok szombaton, milyen mérkőzésre számítasz?

Ismerjük az erényeinket, szeretnénk ebből minél többet megmutatni a pályán is. Vesztenivalója inkább az ellenfelünknek van, ugyanúgy fogunk játszani, mint korábban. Jó megmérettetés lesz a fiataljaink számára, de nekünk nem a Városfölddel kell rivalizálnunk. 

 

Városföld - KLC-KTE SI

Megye II. észak, 8. forduló, Városföld

2016.10.01. (szombat), 15:00

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu