Fontos győzelmet aratott idegenbeli rangadóján az U17

„Hatpontos” derbi volt

Gödöllőn lépett pályára az U17-es regionális kiemelt bajnokság 15. fordulójában csapatunk. A találkozó előtt a mieink 24, a Gödöllő 21 ponttal állt a középmezőny elején. Hazai győzelem esetén a két együttes a játéknap után ugyanannyi ponttal állt volna, ám a mi sikerünk esetén megszilárdíthattuk előnyünket riválisunk előtt.

Végül ez utóbbi forgatókönyv szerint alakult a mérkőzés, ugyanis Doktor Ádám duplájával megérdemelt, 2-1-es győzelmet arattunk! Csapatunk jelenleg az 5. helyen áll a tabellán, és megszakította a Gödöllő négymeccses győzelmi szériáját.  

Pap Szabolcs vezetőedző értékelése: – Újabb „hatpontos” mérkőzést játszottunk Gödöllőn. A gödöllői csapattal már kétszer találkoztunk, így tudtuk, hogy jó csapatuk van és különösen a támadóharmadban rendelkeznek minőségi játékosokkal. Sajnos a felkészülés nem sikerült tökéletesre, a hét folyamán betegségek, sérülések hátráltattak minket. A kezdő csapat összeállítása is nehézségekbe ütközött. Arra számítottunk, hogy a hazaiak négy győzelem után nekünk rohannak és megpróbálják már a mérkőzés elején átvenni az irányítást, eldönteni a három pont sorsát. Az első 15 percben jobbára mezőnyjáték folyt a pályán a hazai csapat irányítása mellett, de helyzeteket inkább nekünk sikerült kialakítani, a félidő közepén egy jogos büntető után megszereztük a vezetést is, amit akár meg is duplázhattunk volna, ha a támadóharmadban racionálisabb döntéseket hozunk. A második játékrészben hasonló volt a játék képe, mint az elsőben, hazai fölény labdabirtoklásban, de helyzetekig csak mi jutottunk el. A félidő közepén újabb gólt tudtunk szerezni egy szabadrúgásból, ezzel pedig eldöntöttük a mérkőzést. A hazaiak egy lecsorgó labda után csak szépíteni tudtak. A meccs összképe alapján jogos és nagyon fontos győzelmet arattunk a jó erőkből álló gödöllői csapat ellen.

Gödöllői SK – Mercedes KLC 1–2 (0–1)

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 15. forduló
Gödöllő, Szűcs Lajos Sportcentrum
2024. március 9., 14:00

A KLC összeállítása: Bogdán - Kothecz, Barna, Czumbil, Tóthalmi – Losonci, Doktor, Ozsváth – Zábrádi (Nagy G. 56.), Diószegi (Asztalos 77.), Nagy D (Terbe 86.).

Gólszerzők: Ridavics Milán (90.), ill. Doktor Ádám (28. – büntetőből, 66.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu