Vezettünk, de a második félidőben fordított a Baja

Major góljára kétszer tudtak válaszolni a vendégek

A Vármegyei I. 23. fordulójában a Baját fogadtuk hazai pályán. A vendégek egyszer, a mieink egyszer sem tudtak győzni tavasszal, így lélektanilag is fontos találkozó volt ez mindkét fél számára a rossz széria megszakítása szempontjából.

Az összecsapást a Baja kezdte jobban, de Kormos ziccert fogott, majd miután gyorsan átvettük az irányítást, meg is szereztük a vezetést Major révén a 11. percben. Az első játékrészben, majd a fordulást követően akár meg is duplázhattuk volna az előnyünket, de végül az egygólos fórunkat nem tudtuk növelni - még tizenegyesből sem, hiszen Bessenyei hibázott egy jogosan megítélt büntetőnél. A vendégek ezt meg is büntették, az 55. percben egyenlített a Baja, majd a 78. percben már náluk volt az előny. A végén mindent megtettünk, hogy legalább egy pontot itthon tartsunk, ám ez nem jött össze, a Baja 2–1-re győzött.

Csapatunknak nincs sok ideje búslakodni, hiszen szerdán hazai pályán a Harta ellen lépünk pályára a Vármegyei Kupa 4. fordulójában. 

Márton Pál, KLC vezetőedző: - Úgy gondolom, hogy semleges nézők izgalmas és jó meccset láthattak. Halványabban indult számunkra a találkozó, az első percekben több helyzete volt a Bajának, de Kormosnak köszönhetően - aki ziccert is hárított - nem tudta megszerezni a vezetést az ellenfél. Ezt követően fokozatosan átvettük az irányítást, majd az első gólt is megszereztük. Ezt meg is duplázhattuk volna, több helyzetünk, ziccerünk is volt, sőt, a második félidőben büntetőt is hibáztunk. Próbáltuk bevinni a második találatot, de ez nem sikerült, és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, büntetett az ellenfelünk. Két egyéni bibát hátul kihasználtak, és megfordították a meccset. Mindkét csapat mindent megtett a három pont megszerzéséért, de a két hiba hátul és a kihagyott tizenegyes megpecsételte a sorsunkat. Szerdán a kupában javítani szeretnénk!  

Kecskeméti LC – Bajai LC 1–2 (1–0)

Vármegyei I., 23. forduló
Kecskemét
2024. április 13., szombat, 16:30
JV: Kőhalmi Attila (Csöngető Endre, Kiss Richárd) 

A KLC összeállítása: Kormos (Bogdán 59.) – Fleig, Rácsei (Ludvigh 83.), Pintyi, Major (Doktor 87.), Selmeci, Kurucz, Ónodi, Márki, Bessenyei (Szabó D. 57.), Terbe.

Gólszerzők: Major Dávid (11.), ill. Baladin Dominik (55.), Szeibert Mihály (78.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu