Utolsó meccsét is megnyerte a bajnoki címet ünneplő felnőtt női csapatunk

Megvédte bajnoki címét női csapatunk

Baján játszotta le utolsó bajnoki mérkőzését a 2023/24-es idényben felnőtt női csapatunk a Vármegyei első osztályban. A találkozóra már úgy érkeztünk, hogy biztos volt az aranyérmünk. A sereghajtó Baja otthonában is győzelemre törtünk, ugyanis a bajnoki cím mellett szerettük volna tovább írni nagyszerű szériánkat – szeptember 23-án kaptunk ki utoljára, és most sem akartunk legyőzőre találni.

Célkitűzésünket elértük, Kis Lili duplájával 2–0-ra győztünk Baján. Nagy szó, hogy a mieink a 12 bajnokin mindösszesen csak 5 gólt kaptak (ebből négyet az egyetlen, Kiskőrös elleni vereségünk során), ráadásul az utolsó 9 találkozón nem rezdült meg egyszer sem a hálónk!   

S. Juhász Attila értékelése: – Szezonzáró bajnoki mérkőzésünkre a ballagás, az érettségire készülés és egyéb családi elfoglaltságok miatt a korábbiaktól eltérő összetételű csapattal és egy cserével utaztunk Bajára. Ritkán fordul elő, hogy két kapus is rendelkezésemre áll, így Illés Móni mezőnyjátékosként volt segítségünkre a mérkőzésen. Ezúton is köszönöm utánpótlás játékosainknak – természetesen a felnőtt csapat játékosainak is –, hogy rendelkezésemre álltak és veretlenségi sorozatunkat tovább növelve védtük meg bajnoki címünket. Nagyon motiváltan léptek pályára lányaink, már a mérkőzés elején több gólszerzési lehetőséget sikerült kialakítani, de helyzeteink sorra kimaradtak. A 26. percben egy szép támadás végén Kis Lili szerezte meg első gólunkat. A játék képe nem változott, előnyünket az első félidőben nem sikerült növelnünk. Jól kezdtük a második játékrészt, Kis Lii egy védelmi hibát kihasználva megszerezte csapatunk és maga második találatát, kialakítva ezzel a kétgólos végeredményt. Örülök, hogy ismét kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak az újabb bajnoki címhez!

LUA Baja – Kecskeméti LC 0–2 (0–1)

Vármegyei Női I., 12. forduló
2024. május 4.
Baja

A KLC összeállítása: Tóth K. – Illés, Tóth R., Bertalan, Kis, Horváth, Sütő, Farkas, Kalaposné Varga. Csere: Sándor

Gólszerző: Kis Lili Anna (26., 44.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu