Két kemény meccsen van túl az U16-os fiú csapat

A Dunaharasztit fogadták, majd Dabasra látogattak a srácok

A regionális bajnokság Középdéli csoport felsőházi rájátszásában szereplő U16-os csapatunk két nehéz mérkőzésen van túl. Nagy Lajos tanítványai április 13-án hazai pályán a második helyen, a bajnoki címért is harcban álló Dunaharasztit fogadták, majd Dabasra látogattak. Az első meccsen bravúrdöntetlent értek el, a második találkozón kevéssel alulmaradtak.

A Dunaharaszti ellen 2–2 lett a meccs végeredménye. A találkozón Rácz Kristóf duplázott.

Nagy Lajos vezetőedző értékelése: – Bajnokesélyes csapat ellen szereztünk pontot. Jó taktikát választottunk. Ellenfelünk birtokolta többet a labdát, mi viszont veszélyesebb gólhelyzeteket alakítottunk ki. A vendégek szereztek vezetést, mi azonban fordítani tudtunk. Közel álltunk a győzelemhez, de egy figyelmetlenség miatt meg kellett elégednünk a döntetlennel. Az egész csapat dicséretet érdemel!

Mercedes-Kecskeméti LC – Dunaharaszti MTK 2–2 (1–1)

MLSZ regionális U16 alap Középdéli csoport, felsőház 8. forduló
Kecskemét
2024. április 13.

A KLC összeállítása: Német – Pongó (Papp 80.), Dóka, Farkas, Kovács – Jakab, Kiss Pál, Kelemen (Kapás 60.) – Szabó Á. (Csányi 65.), Rácz (Dinók 80.), Fogl (Andrási 60.).

Gólszerzők: Rácz Kristóf (30., 53.), ill. Lengyel Szabolcs (29.), Zelovics Domonkos (61.)

A Dunaharaszti elleni bravúrpont után egy héttel később Dabasra látogattak a mieink. A két csapatot egy hely, de négy pont választotta el egymástól a tabellán, mi álltunk jobban. A találkozót a dabasiak megnyerték, így felzárkóztak mögénk egy pontra a tabellán.   

Nagy Lajos vezetőedző értékelése: – Ezen a mérkőzésen két egyforma képességű csapat találkozott. Szép fejesgóllal szereztük meg a vezetést, ám ellenfelünk gyorsan tudott egyenlíteni egy védelmi hibából. A szünet után egy átlövésből született gól után hátrányba kerültünk. Ezután mi irányítottuk a játékot, több nagy helyzetet kialakítottunk, de sajnos nem sikerült gól lőni. A mezőny leggyengébb szereplője a játékvezető volt! Mindkét csapat kárára sokat tévedett, de a döntő hibát ellenünk követte el a mérkőzés végén, hiszen nyilvánvaló büntetőt nem ítélt meg javunkra. Ezzel döntően befolyásolta a végeredmény alakulását. Játékunk alapján rászolgáltunk volna minimum az egy pontra! Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Német Donát, Kovács Milán, Kiss Pál Simon, Jakab Gergely és Szabó Ármin.

Meton-FC Dabas SE – Mercedes-Kecskeméti LC 2–1 (1–1)

MLSZ regionális U16 alap Középdéli csoport, felsőház 9. forduló
Dabas
2024. április 21.

A KLC összeállítása: Német – Pongó (Kapás 76.), Dóka, Farkas, Kovács – Jakab, Kis Pál, Kelemen (Andrási 67.) – Szabó, Rácz (Dinók 67.), Fogl (Makai 46.).

Gólszerzők: Kovács Milán (32.), ill. Sarafi József (37., 70.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu