Bajnokesélyeshez méltóan kezdett a Híd SC a KLC ellen

A megyei élvonal tavalyi ezüstérmese semmit sem bízott a véletlenre, már a meccs elején eldöntötte a lényegi kérdéseket a KLC rendkívül fiatal csapata ellen. A meccs hőse Szöllősi Tamás lett, aki szűk félóra alatt klasszikus mesterhármasig jutott.

Faragó

A KLC kezdőjében összesen nyolc utánpótláskorú játékos kapott helyet, míg a Híd SC szinte változatlan csapattal vágott neki a szezonnak. A vendégek tavaly nem sokkal maradtak le a bajnoki címről, így idén is természetesen az aranyat tűzték ki célul. Ehhez komoly erősítés is érkezett Szöllősi Tamás személyében, aki nemrég még az NBII-es Siófok játékosa volt, a 2012/2013-as szezonban 12-szer volt eredményes a másodosztályban. Ki is emelkedett a mezőnyből, hiszen a találkozó legelején egy feleslegesnek mondható buktatás után értékesített egy tizenegyest, majd egy tizenhatos előtt eladott labdát emelt ziccerben Szabó fölött a kapuba. A 28. percre aztán már a reményt is elvette a KLC-től, ekkor Hernády lövését tolta oldalra Szabó, ám a kipattanóra ismét ő reagált a leggyorsabban. A KLC az első félidőben nem találta a játék ritmusát, leginkább a védekezésre korlátozódott játékuk, a Híd pedig úgy futballozott, ahogy az egy bajnokesélyestől ezen a szinten elvárható. A szünet előtt még egy büntetőt rúghattak ráadásul, de Hernády gondolatit jól olvasta Szabó, aki fogta a lövést.

Fordulás és cserék után kiegyenlítettebb játékot láthattunk, a hazaiaknak pluszt adott Parti Gábor és Pap Szabolcs rutinja, és már hazai lehetőségeket is feljegyezhettünk. A befejezések azonban nem sikerültek, előbb Kraft védett nagyot, majd Ihos nem tudott később elég erőt adni egy lövésbe. A Híd ekkor már rutinosan ölte az időt is, nem sürgették a játékot, megbecsülték a labdát. A hajrára aztán a vendég cserék is megrázták magukat, melynek végén ismét egy büntetőt ítélt a játékvezető, ezt Gyenei biztos lábbal értékesítette is. A gól után még Garaci kapott piros lapot reklamálás miatt, újabb gól azonban már nem született.

KLC – Híd SC 0-4 (0-3)

Megye I., 1. forduló

KLC: Szabó G. – Kovács (Pap 46.), Molnár, Márton (Márki 28.), Garaci, Baglyas (Parti 46.) – Nagy L., Faragó, Ihos – Berezvai (Szalai 62.), Kapus (Illés 50.).

Híd SC: Kraft – Viszmeg, Kovács, Strigencz, Vedelek – Csengő, Novotnik (Farkas 60.), Hernády (Gyenei 82.) – Szentgyörgyi (Balázs 73.), Brukner (Nébl 50.), Szöllősi (Follárdt 82.).

Gól: Szöllősi (7., 9., 28. – az elsőt büntetőből), Gyenei (87. – büntetőből)

Kiállítva: Garaci (88.)

Márton Pál: A meccs elején az egyik legrutinosabb emberünk hibázott nagyot, megítéltek ellenünk három büntetőt is, ez teljesen megfogta fiatal csapatom játékát, amibe nem tudtunk minőséget tenni. A Híd SC bajnokesélyeshez méltóan, teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu