Megye I.: Sima győzelmet aratott a KLC

Márton Pál csapata a Kiskunhalast fogadta a megye I. harmadik fordulójában, és két vereség után, ezúttal magabiztosan gyűjtötték be a három pontot.

KLC - Halas

Pedig a vendégeknél ezen a szinten egy igazi „sztárt” is találhattunk a pályán, hiszen a kameruni Eugene Fomumbod gazdag élvonalbeli múlttal büszkélkedhet. Az afrikai légiós a Győr és a Siófok színeiben szerepelt korábban, összesen 52 NBI-es meccse van, a 10. percben azonban ő is csak nézte, ahogy az elalvó vendég védelem mellett, Ihos lőtt okos gólt. A KLC ezúttal fele-fele arányban, fiatalokkal és idősebb játékosokkal futott ki a gyepre, ez pedig tökéletes elegynek bizonyult a folytatásban is. Helyzetek, lehetőségek sora adódott a hazaiak előtt, amikor pedig a vendégek is elkezdtek éledezni, akkor mattolták ismét a halasiakat. A kecskeméti pontrúgások rendre jól érkeztek középre, és a sokadikból a szünet előtt sikerült is növelni az előnyt, ekkor Pap beadására Garaci robbant be egyedül, és szépen csúsztatott a bal felsőbe.

Fordulás után sem változott a meccs képe, a KLC előtt egyre több terület nyílt kontrákból, ám Nagy, Kapus, valamint Faragó is elhibázott egy-egy ziccert, így nyitott maradt a találkozó a hajráig. Mivel a vendégek támadójátéka elég visszafogottnak bizonyult, a KLC összességében magabiztos győzelmet aratott, a meccset végig kézben tartva.

KLC – Kiskunhalas 2-0 (2-0)

Megye I., 3. forduló

KLC: Beke – Kovács Z., Kovács A. (Kneiszel 59.), Molnár, Pap (Szalai 68.) – Garaci, Péntek – Nagy L. (Béres 78.), Faragó, Ihos (Berezvai 64.) – Kapus (Márki 84.).

Kiskunhalas: Gerner – Tóth Zs. (Virág 75.), Murányi, Erdélyi, Ropos – Bogdán, Tóth T., Fomumbod – Patocskai (Kemenes 73.), Torma, Kerekes (Grácz 87.).

Gól: Ihos (10.), Garaci (42.)

 

Márton Pál: Tudtuk, hogy a csapatépítés rögös útján haladva, mi most érünk a bajnokság kezdetéhez. Ezt figyelembe véve  szerveztük meg a játékunkat, ezúttal több tapasztalt játékosokra építve. Ennek köszönhetően a mérkőzést mi irányítottuk, és ha a  támadásainkat nagyobb felelősséggel tudjuk befejezni, valamint a fiatalok is érettebbek lesznek mentálisan a felnőtt futballra, akkor egyre több, és nagyobb arányú győzelmünk lesz! 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu