Megye I.: A dobogó felé lépett a KLC

Márton Pál csapata az előző körben nem bírt hazai pályán a Kalocsával, ám az Akasztó ellen sikerült javítani a legutóbb botlást. A KLC már a szünetben is vezetett az Akasztó ellen, majd emberelőnyben növelte előnyét fordulás után.

faragó

Sokan leírták a KLC-t a KHTK és a Híd elleni vereségek után, ám azóta szárnyalnak a narancs mezesek a bajnokságban, hiszen négy meccsen át maradtak veretlenek, csupán a Kalocsa rondított bele az előző körben jó sorozatukba. Ha az a meccs máshogy alakul, akár már a dobogón foglalhatna helyet a Kecskeméti LC, az Akasztó elleni sikerrel mindenesetre ismét jelezték, az élmezőnyben szeretnének végezni.

Maga a meccs is jól indult, hiszen Faragó Béni már a 8. minutumban ünnepeltethette magát a társakkal, majd az első félóra végén egy újabb fiatal, Lévai növelte a hazai előnyt. A félidő hajrájában egy egykori KTE játékos, Kósa Krisztián vált főszereplővé, aki előbb visszahozta a vendég reményeket, majd a kiállítás sorsára jutott. Az emberhátrányt nem is sokáig bírta az Akasztó, egy kétperces rövidzárlatnak köszönhetően Kapus és Ihos pillanatokon belül eldöntötte a lényeges kérdéseket, és a három pontot megszerzését az sem veszélyeztette, hogy Pénteket is kiállították.

Kecskeméti LC – Akasztó 4-1 (2-1) 

KLC: Beke – Kovács Z. (Márki 72.), Molnár, Lévai (Berezvai 38.), Pap – Garaci, Péntek – Kapus, Faragó (Parti 83.), Ihos (Szalai 87.) – Nagy L. (Kneiszel 83.)

Akasztó: Németh – Bende (Madácsi 72.), Csehi, Megyes, Vincze (Kovács 67.) – Juhász (Varga 30.), Kósa, Lehota, Palla – Supka (Vida 68.), Csehi.

Gól: Faragó (8.), Lévai (32.), Kapus (62). Ihos (63.) ill. Kósa (42.)

Kiállítva: Péntek (67.) ill. Kósa (45.)

Márton Pál: Ellenfelünk minden rezdülésén látszott, hogy itt mindenképpen bravúrt akarnak elérni, a mérkőzés nagy részében  azonban minden téren a mi akaratunk érvényesült. Csak gratulálni tudok a játékosoknak, hogy a  gólok számával is meg tudták ezt mutatni, ebben a feszült légkörben!


Szerző: KLC/kecskemetilc.hu