Megye I.: A dobogóért küzd a KLC

Fontos meccset nyert meg vasárnap a Kecskeméti LC felnőtt csapata, hiszen a Kunszállás legyőzésével ragadnak a dobogós Bácsalmásra. Márton Pál együttese végig támadólag lépett fel a hazai környezetben, de a Kunszállás végig nagy koncentrációra késztette a főleg fiatalokból álló együttest.

Ihos

Ezúttal valamivel több U21-es korú futballista kapott helyet a kezdőben, de ez nem látszott a hazaiak játékán, rögtön támadólag lépett fel a KLC. Néhány kisebb lehetőség után a gólra sem kellett sokat várni, egy baloldali beadás után Nagy lőtt ballal, kíséreltébe pedig úgy kapott bele a kapu előterében Kapus, hogy azt már nem védhette Cseh Attila. A Kunszállást nem törte meg a gól, és bátran próbálkoztak, főleg a pontrúgásaik voltak veszélyesek a mérkőzés folyamán. Nem véletlen tehát, hogy ebből egyenlítettek, a 28. percben egy jobbról érkező labdát, Pöszmet fejelt bevetődve a hosszú alsóba.

Az első félidő hajrájában inkább a harcosság dominált, megújulni egyik csapat sem tudott igazán, de a szünetben volt idő rendezni a sorokat. A KLC nagy erőket mozgósított a győztes gól megszerzéséért, Márton Pál pedig cserékkel is próbálta felrázni csapatát. A labdaszerzésekből rendszeresen szép akciókat vezettek a hazaiak, ám a befejezésekkel rendre hadilábon álltak, pedig Márki, Ihos, vagy éppen Kapus is odakerült a kapu elé. A három pontot érő gólhoz végül egy kis rutin kellett, ugyanis Parti Gábor nem akármilyen ütempasszal ugratta ki ziccerben Ihost, aki köszönte szépen, ballal a hosszúba passzolt. Innentől kezdve csak a KLC támadóin múlt, mikor döntik el a meccset, hiszen egyre jobban kinyílt a Kunszállás. A mindent eldöntő találat azonban csak nem akart megszületni, Mizsei Adrián szabadrúgásánál pedig Szabó is csak szemmel tolta ki a lasztit, de újabb gól végül nem született, ezzel nagyon értékes három ponttal gazdagodott a KLC.

A következő körben idegenbeli rangadó jön, a Tiszakécskéhez látogat a csapat szombaton.

Kecskeméti LC – Kunszállás 2-1 (1-1)

Megye I., 10. forduló

KLC: Szabó G. – Kovács Z., Molnár, Garaci, Kovács A. (Parti 59.) – Péntek, Bene (Szalai 86.) – Nagy L. (Berezvai 46.), Faragó, Ihos – Kapus (Márki 59.)

Kunszállás: Cseh – Dóra, Bertus, Mizsei F., Dr. Kövecs – Pöszmet Zs., Jusztin, Pöszmet T., Szalai, Kertész, Mizsei A.

Gól: Kapus (15.), Ihos (73.) ill. Pöszmet Zs. (28.)

Márton Pál: A mérkőzés nagy részében a mi akaratunk érvényesült, ellenfelünk kontrákból és pontrúgásokból veszélyeztetett, egy kivételével ezeket hárítani tudtuk. A kapu előtti nagyobb koncentrációval, és pontosabb passzjátékkal nagyobb arányúvá is tehettük volna győzelmünket. A csapategységünk sokat fejlődött tavaszhoz képest, ennek köszönhető, hogy ezt a meccset végül gond nélkül tudtuk nyerni. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu