Megye I.: Kiizzadt siker a Kiskunmajsa ellen

Nagyon nehéz meccsen gyűjtötte be a három pontot a KLC, mely Faragó Béni büntetőjével győzte le a szervezett Kiskunmajsát. A vendégek ugyan nagy helyzetekig nem jutottak el, de kellemetlen játékukkal megnehezítették a KLC dolgát.

Faragó

Nincs nagyon mit takargatni, az már a bevezetőből is leszűrhető, hogy nem feltétlenül a futball látványos elemei domináltak a találkozón. A Kiskunmajsa idén a Híd SC-t már meglepte, így Márton Pál is sejtette, hogy nem lesz sétagalopp a mérkőzés. Így is indult, hiszen helyzetek és szép támadások helyett, inkább sok szabálytalanságot, reklamálást lehetett látni, melyek miatt folyamatos játék nem nagyon tudott kialakulni. A vendégek főleg a gyors kontrákra építettek volna, ám ezekbe rendre pontatlanság csúszott egy-két kivételtől eltekintve, míg a KLC-ből ezúttal hiányoztak az igazán váratlan megoldások.

Érezhető volt, hogy ezt a találkozót egy gól döntheti el, erre a legnagyobb sansz végül a hazaiak előtt adódott. Faragó harcolt ki egy büntetőt, amit aztán higgadtan lőtt a jobb alsóba fordulás után. A gól után jóval több alkalommal nyílt terület a hazai támadók előtt, míg a majsaiak magas labdákkal operáltak. Parti Gábor kétszer is betalálhatott volna, ám egyszer óriási ziccerben rosszul találta el a beadást, majd Farkas védett bravúrral. Rajta kívül Ihos és Nagy László is eldönthette volna a három pont sorsát, ám az eredmény már nem változott. A hajrában a vendégek 9 emberre fogyatkoztak, előbb egy kezezés után villant a második sárga, majd reklamálásért jött a következő.

Kecskeméti LC – Kiskunmajsa 1-0 (0-0)

KLC: Beke - Kovács Z., Molnár T., Kovács A., Pap -  Péntek, Bene (Parti 62.), Kürtösi (Nagy L. 62.), Faragó (Berezvai 90.) -  Ihos (Szalai 86.), Kapus (Márki 82.)

Kiskunmajsa: Farkas - Pócsik , Domán, Nagy G., Szőke, Bognár (Lőrik 89.), Csikós, Balog P. (Kovács M. 63.), Varga T., Nyerges (Varga M. 55.), Répás

 

Gól: Faragó (48.)

Kiállítva: Pócsik (90.), Domán (90.)

Márton Pál: A mérkőzés első félidejében nagy  taktikai csata dúlt, a csapatok egymáshoz alkalmazkodtak, de ennek ellenére ebben a játékrészben is uralni tudtuk a játékot! A  második félidő elején határozottan letámadtunk, ennek eredménye lett a gól. Ellenfelünk mindent megtett az egyenlítés érdekében, ezeket a próbálkozásokat semlegesítettük, és a kontrából számos helyzetet dolgoztunk ki, ezek viszont kimaradtak, így meg kellett elégednünk az egygólos sikerrel.

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu