Nagy sikere volt az edzői találkozónak

Bekő Balázs és Török László is vendég volt a megyei edzők találkozóján, melynek ezúttal a KLC-KTE SI faháza adott otthont. A rendezvényre rengetegen érkeztek, meg is telt a nagyterem. Az est szervezője Karakas Ferenc volt, de Losonczy László megyei igazgató és S. Juhász Attila a KTE ügyvezetője is elfogadta a meghívást. 

edzőkj

Az edzőket Karakas Ferenc és a megyei igazgatóság részéről Losonczy László köszöntötte, majd jöttek a szakmai jellegű előadások. Bekő Balázs a fiatalok felnőtt csapatba építéséről, és saját tapasztalatairól beszélt. A KTE vezetőedzője lépésről lépésre haladt, és jó példaként elsősorban Kitl Miklóst emelte ki. A fiatalok nevelését elsősorban egy nehéz, ám annál hasznosabb befektetésként jellemezte, akiknek folyamatosan, akár már 15-16 éves korban is meg kell adni esélyt, hogy belekóstoljanak a felnőtt csapat edzéseibe, munkájába. Bekő Balázs korábbi állomáshelyeiről is szót ejtett, sőt azt is elmondta, szeret fiatalokat beépíteni. Budaörsön egy bajnok U18-as csapatból öt játékos is tagja volt a későbbi felnőtt bajnok együttesnek. Ez a tendencia a klubnál adott, folyamatosan figyeli az utánpótlás meccseket, konzultál az edzőkkel és Török Lászlóval, aki pedig rászolgál teljesítményével, az a felnőttekkel edzhet, majd akár meg is ragadhat ott hosszútávon. Ilyen játékos jelenleg Selyem Zsolt is, akit a pénteki U18-as bajnoki győzte meg játékával.

Török László az akadémia felépítéséről, céljairól beszélt, az előadás két részesre sikerült, hiszen közben egy edzésbemutatót is végignézhettek az edzők a műfüves pályán Karakas Ferenc szervezésében, aki a gyermeklabdarúgók neveléséről is beszélt. Itt az U17-es korosztályoktól, egészen a legkisebbekig megmutathatták magukat a korosztályok. Török László kiemelte, hogy szerencsés a kecskeméti utánpótlás amiatt, hogy a klub mellett a vezetőedző is bátran merít saját lehetőségeiből. Szakmai igazgatónk a belga audit eredményeiről, valamint kihívásairól is beszélt, folyamatosan fejlesztenek azokon a területeken, melyeken kevesebb pontot kaptak. A gyerekekkel így már sokkal több szakember, így például pszichológus, dietetikus is foglalkozik a speciális edzők mellett, plusz már saját konditermet is kialakítottak.

 

Az összejövetel mindenképpen hasznos és érdekes lehetett az utánpótlás nevelés témájában, a rendezvényt kötetlen program és vacsora zárta. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu