Márton Pál elégedett a KLC őszével, tavasszal folytatnák a megkezdett utat

A megyei élvonalban szereplő felnőtt csapat a 6. helyről várja a tavaszi folytatást, és még a dobogó sem tűnik túl távolinak. Márton Pálnak kellemes meglepetés volt a csapat szereplése, a sikereket szerinte a jó csapategységben, valamint a fiatalok és az idősebbek megfelelő arányában kell keresni. Tavasszal folytatnák az ősszel megkezdett utat.

KLC

Rosszul indult a szezon, de aztán annál jobban belelendültetek. Miként értékelnéd az eddigieket?

Az ősz folyamán is követtük azt a tervet, hogy az U21-ből visszajövő játékosoknak is tudjunk lehetőséget adni, ezáltal kellő tapasztalatot szerezzenek felnőtt környezetben, amit később kamatoztatni tudnak, akár a kiemelt bajnokságban is. Az eredményességet tekintve rosszul indultunk, utána viszont sikerült megtalálni a megfelelő csapategységet, az idősebb és a fiatal játékosok jó arányát, ebből jól tudtunk kijönni a meccseket tekintve. Voltak pozitív és negatív értelemben is meglepő eredményeink, idegenben például nem kaptunk ki, a hazai Bácsalmás elleni vereséget viszont nagyon sajnálom. Összességében egy kellemes meglepetést okozott a társaság, ezt próbáljuk folytatni tavasszal is.

Mikor kezditek a felkészülést, mik a fő célkitűzések?

Szeretnénk tovább segíteni a fiatalok fejlődését, ugyanakkor eredményességben is a maximumra törekszünk. Nehéz a sorsolásunk, hiszen sok meccsünk lesz idegenben, a felkészülést is kicsit ennek szellemében szeretnénk megtervezni. Január 13-án kezdünk, így nyolc hetünk lesz arra, hogy elvégezzük a megfelelő munkát. Edzőmeccsek folyamatosan lesznek környékbeli, hasonló osztályú csapatokkal, főleg Pest megyeiekkel. Először a január 23-án az U21 ellen játszunk, majd február 1-én a Nagykőrös következik.

Lesznek változások a keretben?

Vannak távozók, Beke Norbit Németországba szólította a munkája, Faragó Béni pedig valószínűleg visszatér Szegedre. Érkezők is lesznek természetesen, főleg korábbi kecskemétiek, akik eddig máshol játszottak. Az már biztos, hogy visszatér Filus Andor és Fűz Andor is. Egyelőre itt tartunk, igyekszünk megfelelően alakítani a keretet.

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu