Bombagól fosztotta meg a KLC-t a bravúrtól, nyert az ifi

Márton Pál együttese a bajnoki címre pályázó Híd SC vendége volt, és már csak az őszi sima vereség miatt sem mellettük szólt a papírforma. Ennek ellenére rengeteg hiányzóval is megszorongatták Vanó Sándor csapatát, mely végül egy hatalmas bombagóllal tudta csak begyűjteni a három pontot.

KLC"Babáék" közel álltak a pontszerzéshez

A 2014/2015-ös szezon nyitómeccsén, már 28 perc után 3-0-ra vezetett Kecskeméten a Híd SC, joggal bíztak benne tehát a hazaiak, hogy a végül 4-0-ra megnyert idegenbeli meccs után, hazai pályán is magabiztos győzelmet arathatnak. Az előjelek mindenképpen mellettük szóltak, hiszen több játékosát is nélkülöznie kellett Márton Pálnak, ráadásul az U21-es csapat egy nappal később játszott bajnokit, ami miatt eleve kevesebb visszajátszóval is számolhatott. Ihos Ádám eltiltás miatt hiányzott, ráadásul kapus poszton is nehéz helyzetben volt a csapat, amit végül Beke Norbert orvosolt.

A KLC nagyot küzdött, és összességében végig partiban volt a Híddal. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, ám úgy tűnt, végül nem tudnak betalálni a csapatok a nagyon nehéz talajon. Ekkor azonban a semmiből villant egyet Csengő, aki egy irgalmatlanul eltalált lövéssel mattolta a kecskemétieket.

Híd SC – Kecskeméti LC 1-0 (0-0)

Megye I., 16. forduló

Híd SC: Kraft – Csnegő, Kovács, Strigenz, Viszmeg – Brukner, Novotnik (Follárdt 88.), Hernády – Szentgyörgyi, Farkas (Vata 60.), Szöllősi.

KLC: Beke – Kovács Z., Molnár T., Kovács A., Pap – Garaci (Fűz 46.), Péntek – Márki, Kapus (Benkovics 80.), Nagy L. – Parti.

Gól: Csengő (75.)

Márton Pál: Ilyen előzmények és  mérkőzés  után,  még  a vereség ellenére is joggal vagyok büszke a csapat teljesítményére! A mérkőzésen egész végig igazi rangadóhoz méltóan játszottak a csapatok, a kissé irreális körülmények ellenére is. Mindkét félnek megvoltak a gólszerzési lehetőségei a nagy taktikai csatát is hozó derbin, végül egy ritkán látható jól eltalált lövés döntött a hazaiak javára. Ráadásként ki kell emelni a kapusunk, Beke Norbi példaértékű sportemberi hozzáállását!


Az U21 gólzáporos sikernek örülhetett, ezzel Parti Gyula csapata megerősítette helyét a tabella élén.

Híd SC – KLC 3-6 (0-3)

Megye I. U21, 16. forduló

KLC: Becze – Bara, Ormándi (Szabó 68.), Dinnyés, Béres – Baján, Stein, Angeli, Üres-Farkas (Kelemen 56.) – Bende, Dóka.

Gól: Ferenczi (54.), Blesztity (73.), Farkas (87.) ill. Baján (8., 35.), Angeli (9.), Üres-Farkas (56.), Bende (66., 68.)

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu