KLC: Nem kegyelmezett a KHTK a felnőttnek és az U21-nek sem

A megyei élvonal második fordulójában a listavezető Kiskunfélegyházát fogadta a KLC, s noha becsülettel küzdött Márton Pál csapata, a KHTK érvényesítette a papírformát, megőrizve előnyét a Híd SC előtt.

KLC - KHTK

Szinte el sem kezdődött a mérkőzés, a vendégeknek máris cserélnie kellett, Katona Balázs ugyanis már a bemelegítés alatt is érzett némi fájdalmat, helyére így azonnal beszállt az egyébként padon kezdő Némedi Norbert. Ez az eseménysor talán a vendégekre gyakorolt kedvezőbb hatást, hiszen a 10. percben máris a hazai kapuban pattogott a labda, miután Kis Dániel egy szép egyéni alakítás után, jobbal lőtte ki éles szögből a hosszú alsót. A folytatásban a KHTK nagyon rutinosan futballozott, nem sürgették a játékot, ha kellett percekig is passzolgattak, majd gyors ritmusváltásokkal igyekeztek a kapu elé kerülni. A KLC-nél keveset volt a labda, nem igazán tudtak kialakított helyzetig jutni, a félidő hajrájában pedig megduplázta előnyét a KHTK, ekkor Valkai robbant be a rövid oldalon fejjel egy szabadrúgásra. A legnagyobb hazai helyzetet Kovács Zoltán hagyta ki, aki erőszakon lépett ki, de a kapus mellett már nem tudta elpasszolni a labdát.

A második félidőben nem változott a játék képe, a félegyháziak végig kézben tartották az eseményeket, sőt az 57. percben egy Némedi szabadrúgással tovább növelték előnyüket, a 76. percben pedig Zs. Juhász lépett el szépen őrzőjétől, a kitűnő ütemű passzból pedig higgadtan lőtt ziccerben a hosszú alsóba. A hajrában már nem született újabb gól, a KHTK listavezetőhöz méltóan, megérdemelten gyűjtötte be a pontokat.

Fordulás után sajnos egy súlyos sérülés keltett rémületet mindkét oldalon, egy kapu előtti összecsúszás után, Tóth István maradt a földön, akit végül mentő vitt el a pályáról, miután sínbe tették bokáját. Neki mielőbbi teljes felépülést kívánunk!

Kecskeméti LC – Kiskunfélegyházi HTK 0-4 (0-2)

Megy I., 17. forduló

KLC: Beke – Márki, Molnár, Kovács A., Pap (Szalai 78.) – Garaci (Fűz 61.), Péntek (Horváth 78.), Kovács Z. – Ihos (Bánhidai 84.), Parti (Berezvai 61.), Nagy L.

KHTK: Jelen – Ábel, Sándor, Valkai, Forgó (Vojtovics 77.) – Katona (Némedi 2.), Palásti, Csurka (Balog 75.), Tóth (Szabó T. 63.) – Zs. Juhász, Kis.

Gól: Kis (10.), Valkai (41.), Némedi (57.), Zs. Juhász (76.)

Márton Pál: A mai napon nem tudtunk ellenfelünk stílusához alkalmazkodni, valamint több súlyos egyéni hibát is elkövettünk, így az esélyesebb csapat megérdemelten nyerte ezt a mérkőzést!

 

Nem bírt a KHTK-val a KLC U21 sem, mely a 21. perctől emberhátrányban volt kénytelen játszani, de Parti Gyuláék megőrizték első helyüket a tabellán, miután a Bácsalmás is pontokat veszített Kalocsán.

Kecskeméti LC – Kiskunfélegyházi HTK 0-3 (0-1)

KLC: Becze (Papagno 64.) – Üres-Farkas, Dinnyés, Ormándi, Szántó – Simon (Szabó K. 69.), Angeli, Stein, Kelemen – Nagy A. (Bozsik 61.), Dóka.

Kiállítva: Szántó (21.)

Gól: Konkoly (22., 71.), Fekete (54.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu