A friss szerzemény vezette sikerre a KLC-t, nyert az ifi is

A Kiskunhalas vendége volt szombaton a KLC felnőtt csapata, és Márton Pálék megszerezték első pontjaikat a tavaszi szezonban. A KLC-ben bemutatkozott egy friss szerzemény, Pozsár Dániel is, aki rögtön duplával tette le névjegyét az együttesben.

KLC

Az első félidőben nagy mezőnymunkát végeztek a csapatok, dolgukat a pálya talajának állapota sem könnyítette meg. A kapuk felváltva forogtak veszélyben, egy-egy bravúrt mindkét oldalon be kellett mutatnia a kapusoknak. A KLC a kontrákra rendezkedett be, a területeket jól zárták. Végül egy gyors ellentámadásból meg is született az első gól, Pozsár ballal talált be az akció végén. Fordulás után átvette az irányítást a csapat, a letámadásból sok hibára kényszerítve a Kiskunhalast, és éppen egy ilyen szituáció végén, Filyó növelte a vendég előnyt. A harmadik egy labdaszerzésből indult, az akciót Ihos és Pozsár vitte végig, végül utóbbi megszerezte második találatát is, melyre már csak egy büntetővel tudott válaszolni a hazai csapat.


Kiskunhalas – Kecskeméti LC 1-3 (0-1)

Megye I., 18. forduló

Kiskunhalas: Gerner – Fomumbod (Farkas 64.), Szabó T. (Beke 46.), Tóth T. (Amariutei 74.), Csikós – Kárász, Bogdán, Gillich, Tóth R. – Gomez, Brindza.

Vezetőedző: Kis Péter

KLC: Szabó G. – Kovács Z. (Garaci 86.), Molnár T., Kovács A., Pap – Péntek – Nagy L., Pozsár, Ihos, Filyó (Berezvai 75.) – Kapus (Márki 62.).

Gól:  Gomez (82. - büntetőből) ill. Pozsár (42., 68.), Filyó (61.)

Márton Pál: A mai győzelmünk főleg a kiváló egységünknek köszönhető, gondolok itt a szakmai irányításra és a játékosok pályán tanúsított együttműködésére. Ráadásul  egy  olyan csapatot tudtunk legyőzni, amely még sok meglepetést fog okozni a szezon folyamán, ez győzelmünk értékét mindenképp növeli.


A Bácsalmás sikere miatt az U21-es csapat vállát is nyomta a győzelmi kényszer, Parti Gyula tanítványait azonban ez nem roppantotta össze, magabiztos sikernek örülhettek, még ha nehezen is tudták feltörni az ellenfelet. A KLC U21 ezzel továbbra is vezeti a megyei bajnokságot, előnyük 2 pont.

U21: Kiskunhalas – Kecskeméti LC 0-3 (0-0)

Megye I. U21, 18. forduló

KLC: Váczi – Béres (Szabó 79.), Dinnyés, Ormándi, Horváth – Bara (Kelemen 70.), Háry, Angeli, Benkovics (Tóth Á. 46.) – Bende, Dóka (Malomsoki 82.).

Gól: Tóth Á. (60.), Angeli (70., 80.)

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu