Simán nyert a KLC Hartán, hengerelt az ifi is

Márton Pál együttese ugyanúgy kezdte eddig a tavaszt, mint az őszt, a két bajnoki címre hajtó (KHTK, Híd SC) élcsapat ellen vereséget szenvedtek, ám a Kiskunhalast és a Hartát is legyőzték. Nyert az U21 is, mely a Híd SC botlásával növelte előnyét a tabella élén.

KLC

A KLC az első játékrészben még nehezen találta a fogást a Hartán, a hazaiaknak ugyan több hiányzója is volt, ám nagyon szervezetten, fegyelmezetten védekeztek. Ilyen helyzetben a pontrúgások, egyéni villanások is fontosak, a KLC végül egy szabadrúgással tudott előnyt szerezni Ihos Ádám révén. Ha lehet lélektanilag jó pillanatban gólt szerezni, akkor Parti Gábor ezt megtette, hiszen a fordulás után rögtön megduplázta a csapat előnyét. A hajrára kicsit összeestek, elfáradtak a hazaiak, így Molnár és Ihos újabb góljaival, fölényessé tette győzelmét a KLC, mely ilyen arányban is megérdemelten nyert, és feljött a 6. helyre.

Harta – Kecskeméti LC 0-4 (0-1)

Megye I., 19. forduló

Harta: Gröb – Szilasi, Kövesdi, Bálint, Kiss – Dénes (Kövesdi 74.), Vincze, Gillich, Csehi – Schukert, Scherer (Hangya 60.)

KLC: Szabó G. – Kovács Z., Kovács A., Molnár, Pap – Garaci (Horváth 76.) – Márki (Fűz 46.), Pozsár, Nagy L., Ihos – Parti (Bánhidai 88.).

Gól: Ihos (17., 86.), Parti (53.), Molnár (73.)

Márton Pál: Az első félidőben nehezen találtuk a hartai retesz kulcsát, egy szabadrúgásból tudtunk csak előnyt szerezni. A második félidőben már érvényesíteni tudtuk, hogy  ellenfelünknél a labdarúgás minden elemében magasabb szinten tartunk, így helyenként kreatív támadójátékot produkálva, elhoztuk a három pontot.

 

Parti Gyula U21-es együttese növelte előnyét a tabellán, hiszen a felnőtt csapatot másolva nyert Hartán, ráadásul a Híd SC csak döntetlent játszott Kalocsán. A KLC U21 előnye ezzel 5 pont már.

Harta – Kecskeméti LC 0-4 (0-2)

Megye I. U21, 19. forduló

KLC: Várkonyi – Benkovics, Dinnyés, Ormándi, Béres (Malomsoki 76.) – Nagy A. (Kelemen 46.), Üres-Farkas, Angeli, Szabó K. (Szántó 65.) – Bende, Dóka.

Gól: Nagy A. (3.), Ormándi (19.), Bende (72.), Angeli (78.)

Kiállítva: Dóka (60.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu