Rangadót nyert a KLC, újabb lépést tett az arany felé az U21

Márton Pál csapata a Széktói Stadion centerpályáján fogadta a Tiszakécskét, és szikrázó meccsen, három ponttal jött ki a szoros párharcból. Az U21 simán nyert, győzelmükkel újabb fontos lépést tettek a bajnoki cím felé.

Ihos

Jó időben, kitűnő pályán fogadhatta a Tiszakécskét a KLC vasárnap, a megyei élvonal 26. fordulójában. Márton Pál igyekezett erős összeállításban pályára küldeni csapatát, melyben ezúttal a fiatalos lendület dominált. A TVSE az eltiltott Káli Tibor nélkül állt fel, ami a csapat hatékonyságán érződött is.

Villámgóllal sokkolt már az elején a KLC, egy labdaszerzésből jó kontrát vezettek, majd Ihos Ádám kegyetlenül bevarrta a ziccert. Nem esett ettől össze a Tiszakécske, és egy pontrúgás után, Sztehlik csúsztatott Kovács Dániel kapujába. A gyors gólváltás után kicsit csökkentek az izgalmak, de az látszódott, hogy mindkét együttes nyerni szeretne.

Fordulás után felpörögtek az események, a KLC kitűnő kontrákat vezetett, és a végig aktív Pozsár kiharcolt egy büntetőt. A hazai támadó Varga kapus kezében esett el, miután megtolta a labdát, ám belőni már nem sikerült a tizenegyest, a kapus jól olvasta az irányt. Szerencséje sem volt ekkor még a kecskemétieknek, hiszen Kapus Patrik ismétlése a kapufán csattant, majd Pozsár fölé piszkálta a kipattanót. A gól azonban így is nagyon érett, és egy újabb kontra végén meg is született, amikor ismét Poszár indult el a baloldalon, majd két védőt és a kapust is megkavarva, Kürtösit hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A KLC ezt követően is veszélyes ellentámadásokat vezetett, ám befejezésekbe sok pontatlanság csúszott, így nem sikerült eldönteniük a meccset.

A Tiszakécskéből hiányzott az igazi átütőerő, főleg átlövésekkel, pontrúgásokkal igyekeztek veszélyeztetni, tiszta ziccerük azonban nem volt. A hajrában ugyan Teixeira ugorhatott volna ki, de Kovács Zoltán még lebirkózta a kaputól 20 méterre, zárásként pedig a korábbi KLC-s, Szabó Attila reklamált büntetőt, ám azt nem rúghatott, ellenben piros lapot követően el kellett hagyja a pályát.

Kecskeméti LC – Tiszakécske 2-1 (1-1)

KLC: Kovács D. – Kovács Z., Garaci, Szabó T., Pap (Kovács A. 77.) – Péntek, Kürtösi (Fűz 90.) – Nagy L., Ihos (Horváth 93.), Pozsár (Parti 81.) – Kapus.

Tiszakécske: Varga O. – Teixeira, Forgó, Virágh, Bene – Sztehlik – Hegedűs (Tóth M. 60.), Szabó A., Nagy D., Bagi – Kalmár.

Gól: Ihos (3.), Kürtösi (59.), ill. Sztehlik (15.)

Kiállítva: Szabó A. (89.)

Márton Pál: Igazi rangadót játszottunk, amit végig kézben tudtunk tartani. A második félidőben számos jó kontrát vezettünk, ezért tudtuk behúzni a pontokat.

 

U21: KLC – Tiszakécske 6-0 (3-0)

KLC: Czombos – Bara, Dinnyés, Ormándi, Béres (Szabó 80.) – Stein (Szuromi 46.), Angeli, Üres-Farkas (Márki 46.), Dóka (Friesz 73.) – Marsa, Bende.

Gól: Marsa (15., 23., 41.), Márki (73., 86.), Friesz (89.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu