Megyei elismerésben részesült Parti Gyula

Parti GyulaA Jakabszálláson tartott Ligaértekezleten adták át a Bács-Kiskun Megye Labdarúgásáért Díjat, melyet olyan személyek kaphattak meg, akik hosszú évek óta áldozatos munkát végeznek térségünk labdarúgásában saját területükön. Az egyik díjazott klubunk edzője, Parti Gyula volt.

Parti Gyula óvodás kora óta a labdarúgás szerelmese, ifistaként már a KTE játékosának mondhatta magát. Katona éveit Cegléden töltötte, ahol a csapatkapitányi karszalagot is megkapta, a katonaválogatottal a világ több pontjára is eljutott.

Folyamatosan a másod- és harmadosztályban futballozott karrierje során, leszerelése után a KSC-ben, a KTE-ben, valamint Szegeden, majd még visszatért az akkor NBIII-as KTE-hez.

1992-ben kezdett el gyerekekkel foglalkozni, dolgozott az összes kecskeméti egyesületnél, így a KSC-nél, KTE-nél (a 90-es években itt töltötte a leghosszabb időt), KFC-nél, az ezredforduló óta a KLC-nél tevékenykedik. Az óvodásokkal való munka örök szenvedélye, nemcsak Kecskeméten, hanem Lakitelken is nagy lelkesedéssel tanította a gyerekeket. Azok közé az edzők közé tartozik, akik a legrégebb óta foglalkoznak a gyermeklabdarúgással Kecskeméten, és annak vonzáskörzetében.

A KLC-nél is töretlen sikerek kísérték munkáját, rengeteg bajnoki címet nyert serdülő, illetve ifjúsági csapataival. Az utóbbi öt esztendőből négyszer lett bajnok, egyszer bronzérem került a nyakába, 2015-ben az U21-es csapattal nyerte meg a megyei I-es bajnokságot.

2014-ben az MLSZ külön oklevéllel díjazta a Bozsik-programban végzett munkáját. 

Parti Gyulának ezúton is gratulálunk a nívós elismeréshez, és további sikereket kívánunk neki a KLC-KTE kötelékében! 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu