Filyó Gábor további gólokkal akarja segíteni a csapatot

FilyóA Városföld ellen bombaformában futballozó támadó, némi őrlődés után, a szívére is hallgatva maradt Kecskeméten. Filyó tavaly már az NBI-es kerettel készülhetett, Ligakupa meccseken lehetőséget is kapott, így természetesen megviselték a KTE körüli események, de már csak előre tekint.

Három gól és egy gólpassz a Városföld ellen, az önbizalmadnak biztosan jót tett ez a találkozó.

Valóban így van, de ez már a múlt, most arra kell koncentrálnom, hogy a következő mérkőzéseken is ugyanígy, vagy még jobban teljesítsek, minél több góllal segítsem a csapatot.

Milyennek látod a csapatot, mire lehet képes?

Az összhang maximálisan megvan, úgy érzem, egyben vagyunk. Annyira nem ismerem még a riválisokat, de nem is az a lényeg, hogy éppen ki ellen játszunk. A fontos az, hogy minden meccsen a győzelemért lépjünk pályára.

Tavaly az NBI-es kerethez tartoztál, edzőmeccsen dupláztál is a Balmazújváros ellen, illetve a Ligakupában már többször bedobtak. Hogyan élted meg a nyári fejleményeket?

A szezon első fele valóban jól sikerült számomra, ám a tavasz nem az én szájízem szerint alakult, nem ment igazán jól a játék. Nagyon sajnálom a történteket, személy szerint azért is, mert könnyen lehet, én is megmutathattam volna idén magam az NBI-ben.

Egy kisebb „titkot” már elárulhatunk a drukkereknek, őrlődtél a jövődet illetően, végül azonban a maradás mellett döntöttél. Mi szólt a folytatás mellett?

Jól mondod, őrlődtem kicsit. Voltak más ajánlataim is, de itt több esélyem van fejlődni, amit egyéni edzésekkel is szeretnék elérni, ehhez minden feltétel adott Kecskeméten. Emellett az is fontos szempont volt, hogy jól érzem magam itt, jó a kapcsolatom a csapattársakkal, illetve „Pali bával” (Márton Pál vezetőedző – a szerk.) is.

Milyen csapat lesz szerinted a KLC-KTE?  

Fiatalok vagyunk, lendületesek, és képesek vagyunk váratlan megoldásokra, amik meccseket dönthetnek el. Remélhetőleg ezek az erények bajnoki címig vezetnek majd.


Névjegy

Filyó Gábor 2012 nyarán igazolt Kecskemétre a Honvédtól, futballozni Fegyverneken kezdett. A ballábas támadó végigjárta ezután a korosztályos csapatokat, az U18-ban 22 meccsen 8-szor volt például eredményes, és bemutatkozhatott a Ligakupában is. 2014 nyarán, miután a sikerrel megvívott U21-es osztályzón is számítottak rá (csupán 18 évesen), az NBI-es kerettel kezdhette a felkészülést. Jól is ment neki az edzőmeccseken, az NBII-es Balmazújváros ellen duplázni tudott. Az őszi szezonban még további három Ligakupa találkozón kapott bizalmat.

Ha az NBI-es debütálás nem is jött össze, a megye I-ben már tavaly letette névjegyét (köszönhetően annak, hogy az utánpótlás játékosok kettős engedéllyel szerepelhettek), ugyanis 5 meccsen 3-szor talált a kapuba. Íme az egyik Kiskunhalasról: 

filyó

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu