Győzelemmel zárta a felkészülést a KLC-KTE

Három alapemberét is nélkülöznie kellett Márton Pálnak az Üllő elleni edzőmeccsen, Szabó Tamás kisebb térdfájdalmak, Szabó György és Urbán Pál munkahelyi kötelezettsége miatt nem tudott pályára lépni, így a védelmet alaposan meg kellett variálni. Ott volt azonban a kapuban Tóth Zoltán, aki első meccsét játszotta visszatérése után, és a KLC-KTE végül 6-3-as sikert aratott.

KLC

Jól kezdődött a mérkőzés, több szép támadást is vezettünk az első negyedórában, Ihos lövésénél nagyot kellett nyújtóznia a vendég portásnak. A kihasználatlan lehetőségeket követően, a semmiből vezetett egy gyors akciót az Üllő, melynek végén sikerült is megszerezniük a vezetést. A következő negyedóra három gólt is hozott, nyitásként a 22. percben egyenlítettünk. Filyó húzott a tizenhatos csücskétől az alapvonal felé, lapos passzába csak bele kellett tennie a lábát Ihos Ádámnak. Alig három perccel később megint üllői gól született, egy szöglet után pont a vendégek csatárát találta meg a felpattanó labda, aki két méterről a hálóba bólintott. Szerencsére nem kellett sokat várni az újabb egyenlítésre, Nagy László baloldali szabadrúgására ugyanis ellenállhatatlanul robbant be Garaci, életerős fejesét nem lehetett védeni.

A második félidő kicsit langyosabban indult, ám a végére igazi gólparádét hozott. A 60. percben összejött a fordítás, Nagy ekkor nem beadott egy szabadrúgást, hanem a tizenhatos vonaláról gyönyörűen emelt a rövid sarokba. Bár az Üllőnek akadt még egy óriási lehetősége, a folytatásban ismét a KLC-KTE percei következtek. Előbb S. Juhász robogott el a jobboldalon, és centerezett kitűnően az érkező Parti elé, majd szinte ugyanez a forgatókönyv ismétlődött meg balról egy Kovács Zoltán-Márki Bence szereposztásban. Ugyan egy formás kontrából még az Üllő kozmetikázni tudta az eredményt, az utolsó szó Parti Gáboré volt, aki zseniális helyzetfelismerés után, 30 méterről emelte át a kint álló kapust.

A KLC-KTE utolsó edzőmeccsét is lejátszotta ezzel, legközelebb a Kunszállás ellen már a bajnoki nyitány következik, augusztus 16-án, 17 órakor a Széktói Stadionban.


KLC-KTE – Üllő 6-3 (2-2)

KLC-KTE: Tóth (Borbély 46.) – S. Juhász (Szalai 85.), Garaci (Márki 53., Nagy G. 80.), Pap (Kovács A. 46.) – Nagy L., Kürtösi (Kovács Z. 46.), Péntek (Kürtösi 60.), Molnár (Dócs 75.), Ihos (Béres 70.) – Filyó (Ámann 80.), Filus (Parti 60.).

Gólszerzők: Parti 2, Ihos, Garaci, Nagy L., Márki

 

Márton Pál: Lejátszottuk utolsó edzőmeccsünket, ez is legalább olyan hasznos volt, mint az eddigiek. Az első szakaszban hasonló erők találkoztak, ott meglátszott, hogy sztenderd belsővédőink hiányoztak, ezt ki is használta az ellenfél. Annak a sok munkának köszönhetően azonban, amit elvégeztünk, ki tudtunk ebből is jönni, átvettük az irányítást, sikerült egyenlítenünk, majd fordítanunk, a mérkőzés további szakaszában fizikálisan felülmúltuk ellenfelünket. Természetesen az utolsó részben, amikor nem az alapcsapat játszott, picit visszaestünk, de ekkor is rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, akár nagyobb gólaránnyal is nyerhettünk volna. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu