Egyben a legfontosabb őszi tudnivalók a versenynaptárról

Vasárnap elkezdődik a megye I-es bajnokság, ennek apropóján összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, dátumokat az őszi szezonhoz.

mkla

A bajnokság augusztus 16-tól november 22-ig tart, a KLC-KTE pedig rögtön a második fordulóban (augusztus 22-23.) szabadnapos. A megye III-as kettes csapat az első körben (augusztus 15-16.) pihen, és egy nappal korábban, november 21-én zár.

Nemcsak a bajnokságban, hanem a megyei kupában is szoríthatunk a KLC-KTE-nek. A sorozat augusztus 26-án kezdődik, az első körben a megye I-es csapatok még nem vesznek részt. A második és harmadik fordulót még szeptemberben lebonyolítják, előbb 9-én, majd 23-án rendeznek kupanapot, utána már csak tavasszal folytatódnak a küzdelmek.

A megyei utánpótlás bajnokságok közül, a megye I. U19 kezdődik leghamarabb, mely párhuzamosan fog zajlani a felnőtt bajnoksággal, tehát az U19 felvezető mérkőzést fog játszani a nagyok párharca előtt. Az U16-os bajnokság augusztus 29-30-án, míg az U14 szeptember 12-13-án indul.

A kiemelt utánpótlás bajnokságot, ebben az évben öt korosztályban rendezik meg, a Mercedes-KLA mindegyikben érdekelt lesz. Az akadémia csapatok számára augusztus 22-én startol a szezon egységesen, közülük az U19, U17, U16 december 5-én, míg az U15, U14 november 28-án zár. A kiemelt bajnokságra vonatkozóan az MLSZ új szabályt vezetett be, miszerint csak szombaton rendezhetnek mérkőzéseket.

A menetrendeket folyamatosan töltjük fel honlapunkra, a Mercedes-KLA programját az Akadémia, míg a többi csapatét a Megyei futball, Grassroots menüpont alatt érik el drukkereink. 

Eltérő szabályok vonatkoznak a játékosok szerepeltetésére, cserelehetőségekre, ezeket is összeszedtük korosztályok szerint:

Megyei bajnokságok:

Megye I.: 5 csere

Megye III.: A szabályok adta lehetőségeknek megfelelően, tartalékcsapatot is indított idén a KLC-KTE, így felfelé és lefelé is mozoghatnak elviekben a játékosok. Az első csapatból összesen 4 fő (abból egy kapus) szerepelhet itt meccsenként. Ebben az osztályban 7 cserelehetőségük van az edzőknek.

U19, U16: 7 csere

U14: 8 mezőnyjátékos + 1 kapus, tizenhatosok közötti területen zajlik a játék, 2x40 perc, korlátlan csere.

Mercedes-KLA, kiemelt bajnokság:

U19, U17-U16: 5 csere

U15-U14: 7 csere

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu