Kürtösi Viktor: Szeretnénk elnyerni a szurkolók bizalmát

Középpályásunk számára rögtön egy pikáns párharccal kezdődik a szezon, hiszen a kunszállási származású játékos, soros riválisunknál kezdett annak idején futballozni. Viktor nem tagadja, a kunszállási foci sorsa azóta is fontos számára, ám vasárnap a kecskeméti szurkolók bizalmát szeretnék elnyerni egy győzelemmel.

Kürtösi

2011 óta futballozol Kecskeméten, de Kunszálláshoz ezer szállal kötődsz. Gondolom, jól ismered a csapatot, megy már az „üzengetés”?

Természetesen a sorsolás után beszéltünk egyből, nagy a készülődés mindkét oldalon, egy jó rajt megalapozhatja a szezont. Számomra különleges mérkőzés lesz, hisz ott kezdtem el focizni mielőtt Kecskemétre kerültem. Mai napig tartom velük a kapcsolatot, és remélem minél tovább sikerül a csapatot fenntartani a faluban.

Mit kell tudni a mostani a Kunszállásról, mennyit változott a keret?

A keretet főleg rutinos és fiatal kunszállásiak alkotják. A tavalyi szezon végére kicsit elfogytak, viszont információim szerint sikerült a nyáron új játékosokat szerződtetni, és egy masszív csapat alakult ki. Az utánpótlásra büszke lehet a falu, hisz a lakossághoz képest rengeteg fiatal kezdi ott a pályafutását.

És milyennek látod a mostani a KLC-KTE-t?

Rendkívül jónak érzem a mostani csapatunkat! Kemény felkészülésen vagyunk túl, Márton Pali bá gondoskodott róla, hogy erőnléti problémáink ne legyenek. A keretet gondosan összerakta, elegendő fiatallal, illetve nagy tapasztalattan rendelkezdő, rutinos játékossal. Reméljük, a szezon során mi és a közönség is visszalátjuk a befektetett munkát.

Hazai pályán kezdünk, ilyenkor a szurkolókban is van egy felfokozott várakozás, nálatok ez érződik már az öltözőben?

Mindenki nagyon izgatott az új szezon miatt. A hangulat végig jó volt a felkészülés alatt, természetesen a feladatok komolysága mellett. Érezzük a felelősséget, ami a vállunkon van, ezért már az első meccsen szeretnénk elnyerni a szurkolók bizalmát, ezt csak jó játékkal, eredménnyel és kellő alázattal tehetjük. A közönséggel együtt képesek lehetünk lépcsőről lépcsőre építkezni, szintet lépni. Hajrá Kecskemét!

 

Névjegy

A 20 esztendős Kürtösi Viktor Kunszálláson kezdett el futballozni, majd 2011-ben lett a Mercedes-KLA növendéke. Az ifjú középpályás végigjárta a korosztályos ranglétrát, de már a 2013/2014-es szezonban bemutatkozhatott a KLC-KTE-ben, akkor 6 mérkőzésen kapott szerepet a megye I-ben. A tavalyi szezonban 10-szer lépett pályára az U21 mellett, a Tiszakécske ellen győztes gólt szerzett, illetve betalált a Kiskőrös elleni szezonzárón is. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu