Hétgólos meccsen vertük a Kunszállást, köszönjük a buzdítást!

Vasárnap a Kunszállás ellen kezdte meg a KLC-KTE a megye I-es bajnokságot, és Márton Pál csapata végül 5-2-es győzelemmel igyekezett kiszolgálni a mintegy 900 kilátogató kecskeméti szurkolót.

Filyó

Kitűnő hangulat várta a csapatokat a Széktói Stadionban, ugyanis a drukkerek maximálisan a csapat mellé álltak a bajnoki nyitányon, a kanyarban ismét ott buzdították a játékosokat a kecskeméti szurkolói csoportok is.

A hangulat fel is dobta a pályán lévőket, és Ihos Ádám révén már a 8. percben a hálóban táncolt a labda, aki Filus Andor lelassuló lövését pofozta be. A Kunszállás továbbra sem tudott kijönni a szorításból, folyamatosan nyomás alatt voltak, ez a 20. percben ismét gólt eredményezett, ekkor Nagy László szögletére fejjel robbant be Ihos.

A folytatásban kicsit kevesebb lehetőséget láttunk, ám a félidő végéhez közeledve, ismét megélénkültek az események. Előbb Tábi révén szépítettek a vendégek, majd két perccel később S. Juhász került ziccerbe, aki nem is hibázott.

Fordulás után a Kunszállás mélyen visszaállt, erre nehezen találta az ellenszert a KLC-KTE, ráadásul egy szöglet után, Dr. Kövecs használta ki, hogy elfeledkeztek róla. A cserék jót tettek a csapatnak, Parti Gábor és Márki Bence is betalálhatott volna például első labdaérintéséből. A hajrában ismét ellenfelünk fölé nőttünk, és ez újabb gólokban mutatkozott meg. Előbb Filyó ugratta ki Partit, aki elsőre a kapusba, másodjára azonban már a bal alsóba lőtt, majd pár perccel később egy zseniális passzal, visszaadta a kölcsönt Filyónak, akinek nem remegett meg a lába.

A KLC-KTE így 5-2-es sikerrel kezdte a szezont, és a második fordulóban szabadnapos lesz. Következő mérkőzésünket Soltvadkerten játsszuk, augusztus 30-án (vasárnap) 17:30-kor.


KLC-KTE – Kunszállás 5-2 (3-1)

Megye I., 1. forduló, 900 néző

KLC-KTE: Borbély – S. Juhász (Parti 64.), Szabó Gy., Szabó T. (Kovács A. 68.), Kovács Z. – Nagy L., Péntek, Molnár – Filyó, Filus (Márki 72.), Ihos. 
Kunszállás: Gyenes – Tóth, Dr. Kövecs, Lapsánszki, Jókai – Szalai, Pöszmet T., Lóczi – Kertész Á., Tábi, Kiss (Kertész G. 78.).

Gól: Ihos (8., 20.), S. Juhász (34.), Parti (82.), Filyó (87.) ill. Tábi (32.), Dr. Kövecs (57.)

 

Márton Pál (KLC-KTE vezetőedző): Ahogy arra számítottunk, nehéz mérkőzést játszottunk, esősorban azért, mert magunkat kellett legyőznünk. Rengeteg kecskeméti futballszerető drukker tisztelt meg minket bizalmukkal, ezt a kellemes terhet pedig kezelni is tudni kell. Ez volt ma számunkra a legnagyobb feladat, ez sokkal fontosabb volt, mint bármilyen szakmai dolog. Összességében sikerrel is tettük ezt. Köszönjük a drukkerek támogatását! 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu