Ez történt a Megye I-ben

Bár a KLC-KTE szabadnapos volt a 2. fordulóban, másik 14 riválisunk természetesen pályára lépett hétvégén, nézzük röviden, mi is történt a bajnokságban!

Szombaton rangadóval vette kezdetét a forduló, hiszen a szintén bajnoki címre hajtó Tiszakécske a Baját fogadta. A találkozón rengeteg csapat megfigyelője ott volt, így például a KLC-KTE vezetőedzője, Márton Pál is.

A rangadó pillanatok alatt eldőlt, hiszen két hatalmas védelmi hibát kihasználva, már a 3. percben 2-0-ra vezettek a hazaiak, majd a 20. percben már 4-0 állt az eredményjelzőn, mindannyiszor Kalmár Ferenc köszönt be. A folytatásban sem lett szorosabb a találkozó, és végül teljesen simán, 6-0-ra nyert a TVSE, mely két kör után 12-0-os gólkülönbséggel, hibátlanul vezeti a tabellát.

A szombat másik mérkőzésén a Kiskunmajsa a tavaly negyedik Kalocsát fogadta, és értékes pontot tartott otthon. A hazaiak már a Kiskunfélegyházát is megszorongatták, most a nyáron alaposan megerősödő Kecelt legyőző vendégek ellen már a 3. percben vezetést szereztek, igaz, az 1-1-es végeredmény már a 6. minutumban kialakult.

Vasárnap mutatkozott be a feljutó Jánoshalma, mely az első körben pihent, és a Harta idegenbeli legyőzésével (1-3), rögtön meg is kezdték a pontok gyűjtögetését. A Bácsalmás ugyan bravúrral kiütötte a Magyar Kupában az NBIII-as Mosonmagyaróvárt, ám a bajnokságban eddig visszafogottan teljesít a bronzérmes, a soltvadkerti 0-0-t, most egy hazai vereség (0-1) követte a Kiskunhalas ellen, utóbbi csapat így szintén százszázalékos. Ezt a Tiszakécskén és rajtuk kívül még a címvédő Kiskunfélegyháza mondhatja el magáról, mely Kiskőrösön nyert 2-0-ra.

Soros ellenfelünk Kunszállásra látogatott, és végül vereséggel távozott. A Soltvadkert az első félidő végén, majd a második elején is gólt kapott, és ezt követően nem tudott mit kezdeni a hazaiakkal, a hajrában csak a szépítés jött össze számukra 3-0-nál.

A 3. forduló programja (a Harta szabadnapos)

Szombat (mind 17 óra):

Baja – Kecel

Kiskunhalas – Kunszállás

KHTK – Bácsalmás

Vasárnap:

Jánoshalma – Tiszakécske, 17:00

Akasztó – Kiskunmajsa, 17:00

Kalocsa – Kiskőrös, 17:00

Soltvadkert – KLC-KTE, 17:30

Tabella ITT!

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu