Szabó Tamás: Mindenkiben nagy a bizonyítási vágy

Szabó TamásIfjú hátvédünknek kitűnően indult a szezon, hiszen máris gólokkal segítette a csapatot, de mint elmondta, elsősorban a biztos és határozott védekezés az elvárás vele szemben. Tomi is méltatta a szurkolókat, akiknek szerinte legalább olyan nagy érdemei vannak az eddigi sikerekben, mint a játékosoknak.

Két meccs, két győzelem eddig a mérlegünk. Milyen most a hangulat az öltözőben?

Igen, eddig hibátlanok vagyunk, szerencsére sikerült elkapni a fonalat a rajton. Mindenkiben nagy a bizonyítási vágy, éppen ezért minden hétvégét a három pont megszerzésének reményében várunk.

Védő létedre máris van két gólod, sőt a Kunszállás ellen gólpasszt is jegyeztél. Elvárás Márton Pál részéről, hogy aktívan segítsd a támadásokat?

Tőlem elsősorban a biztos és határozott védekezést várja, de ahogy a csapat, úgy én is jól rajtoltam, ami egyrészt a szurkolóknak, másrészt a szerencsének köszönhető. A Kunszállás ellen egy védő bakija is kellett a gólpasszhoz, a Soltvadkert ellen először Szabó Gyuri csúsztatásából tudtam gólt fejelni, a másodikat pedig Molnár Tamás önzetlenségének köszönhetem.

Azok közé tartozol, akik belekóstolhattak az NBI-nél zajló munkába is, Ligakupa meccsen például gólt is szereztél. Nyáron végül többen is a maradás mellett döntöttetek, neked mi volt a legfontosabb érv emellett?

A legfontosabb a remek, összetartó hangulat volt, nemcsak csapatként, egyénileg is nagyon erősek vagyunk. Ehhez párosulnak a nagyszerű körülmények és a környezet, amiben már az NBI-es csapat is készülhetett, nem mellesleg a tanulmányaim is idekötnek.

A szurkolók olyan hangulatot teremtettek az eddigi két meccsen, ami néhol még NBI-ben is ritkaság. Láthatóan azért ezt ti is nagyon élvezitek. Érzitek vele a felelősséget is?

Megmondom őszintén, nem számítottam ekkora szurkolásra, de amikor az első meccsen kiléptem a pályára, hatalmas pluszt adott az a rengeteg ember. Remélem, ez a hangulat megmarad, mert látom a csapattársaimon is, hogy ez óriási motivációt jelent. Szerintem nincs annál jobb érzés egy sportoló számára, mint amikor az egész heti kemény munka után, magának és a szurkolóknak is bizonyíthat. A felelősséget is érezzük természetesen, ezért nemcsak fizikálisan, fejben is maximálisan készülünk az erőpróbákra.

Vasárnap jön a Kiskunhalas. Mondhatjuk, hogy ez lesz az eddigi legnehezebb meccsünk?

Olyan helyzetben vagyunk, hogy mindenki ellenünk akar bizonyítani, ezért minden meccs rangadó gyakorlatilag. A nagy szurkolótábor, és a kiemelt figyelem az ellenfeleket is feltüzeli.

 

Névjegy

Szabó Tamás - ahogy a keretben oly sokan - kecskeméti kötődésű játékos. A 19 esztendős futballista a védelem minden pontján bevethető, a KLC-KTE-ben főleg balhátvédként számol vele idén Márton Pál. Pályafutását a Hírös-ÉP „műhelyében” kezdte, és egy rövid kitérőt követően végül a KTE-nél járta végig az utánpótlást a Mercedes-KLA akadémián. Tomi még Bekő Balázs figyelmét is felkeltette az NBI-ben, több edzőmeccsen, illetve Ligakupa találkozón kapott bizonyításai lehetőséget, tavaly ősszel például bevette a Békéscsaba kapuját.  A megye I-ben tavaly 5 mérkőzést játszott, emellett a Mercedes-KLA U21 alapembere volt. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu