Mercedes-KLA U19: Kitűnő futball, fájó vereség

Szerdán az 1. fordulóból elhalasztott bajnokiját pótolta a Mercedes-KLA, és Szabó Tibor együttese kitűnő futballal rukkolt elő, ám a szerencse ezúttal a vendégekkel volt.

MKLA - Honvéd

Rapi Kristóf gólja sokáig pontot érőnek tűnt

Már az első percben kecskeméti ziccert jegyezhettünk fel, ám Hulicsár túl közel került a kapushoz, aki mellett nem tudta ellőni így a labdát. A folytatásban is tetszetős játékot láthattunk fiataljainktól, akik hatékony kontrákkal, szép labdajáratásokkal jutottak el többször is a kapuig, Hulicsár például ismét ígéretes helyzetből lőhetett.

A 26. perctől felgyorsultak az események, a szurkolók csak kapkodták a fejüket, hogy éppen mi történhet a pályán. Az egész egy büntetővel kezdődött, melyet a Honvéd végezhetett el, Váczi azonban védett, majd a kipattanót is begyűjtötte. Kapusunk ezután a védők gratulációját fogadhatta, majd mikor kirúgta volna a labdát, Dobai János játékvezető közvetett szabadrúgást ítélt, mondván sokáig tartogatta. A szabadrúgást gyorsan el akarta végezni a Honvéd, belerúgták egy védőnkbe, ám a játékvezető újrarúgatta, majd az ezt követő kakaskodás következményeként, még Molnár Edvárdot is kiállította második sárgával. A 14 méterről megítélt szabadrúgást végül Váczi Dániel vágta a kapu baloldalába, nem éppen megnyugtatva a lelátói kedélyeket. Csapatunk javára kell azonban írni, hogy egy pillanatra sem rogytak meg, emberhátrányban is lehetőségekig sikerült eljutni, igaz, azért a Honvéd is növelhette volna néhány esetben az előnyét.

Fordulás után minden álomszerűen indult, hiszen a szünetben beálló Rapi Kristóf egy szöglet után egyenlíteni tudott, ráadásul az 55. percben tíz emberre fogyatkozott a Honvéd is. A Mercedes-KLA-nak ez új lökést adott, ismét megvoltak azok a helyzetek, amiből akár eldőlhetett volna a mérkőzés, ám ezeket nem sikerült gólra váltani. A hajrában aztán ismét egy pontrúgás okozta a fiatalok vesztét, egy félpálya környékéről felívelt szabadrúgást éppen Rózsahegyi elé csorgott le, aki kíméletlenül ki is használta a meccs utolsó pillanatait.


Mercedes-KLA – Honvéd MFA 1-2 (0-1)

KLA: Váczi – Molnár, Rozsi, Kadosa, Mokrickij – Bartucz, Németh (Majoros 77.), Maczelka – Hulicsár, Sudár (Rapi 46.), Nemesvári (Bódai 82.).

Gól: Rapi (49.) ill. Váczi D. (29.), Rózsahegyi (90.)

Szabó Tibor: Nagyon jó iramú, változatos mérkőzésen, a mutatott játék és a helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez, de az egy pontra mindenképpen rászolgáltunk volna. Az utolsó percben kapott gól miatt azonban pont nélkül maradtunk.

 

A mérkőzésről készült képgalériát, Facebook oldalunkon érhetik el drukkereink! 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu