Nehezen indult, végül simán vertük a Kiskunhalast is

Vasárnap harmadik bajnoki meccsét is megnyerte csapatunk, miután 3-0-ra legyőztük a Kiskunhalast. A vendégek sokáig nagyon szervezetten védekeztek, ám az első gól után már végig kézben tartotta a meccset a KLC-KTE.

Kecskemét

A Kiskunhalas Gomez és Simtchtcha távollétében a védekezésre helyezte a hangsúlyt, és nem is igazán tudtak kijönni saját térfelükről, igaz, egy elpasszolt labdából azért adódott helyzet Csikós előtt. Szerencsére lövését fogta Tóth, akinek innentől kezdve alig akadt munkája. Az első 20 percben sok izgalomra nem volt ok, nem találtuk a fogást ellenfelünkön, ám a fokozódó nyomás góllá érett. Filus Andort buktatták a tizenhatoson belül, Filyó Gábor pedig kegyetlenül a léc alá vágta a büntetőt.

Fordulás után rögtön el is dőltek a lényeges kérdések, az 51. percben Nagy László beadása került át a jobboldalra Filyóhoz, aki ballal elindult befelé, és kegyetlenül kilőtte a rövid felsőt. Három perccel később Ihos zsinórban három szögletet is rúghatott, a harmadikra pedig Szabó György robbant be, aki szépen csúsztatott a hosszú alsóba. Minden mindegy alapon a vendégek is próbálkoztak, de kidolgozott helyzetig, kaput eltaláló lövésig nem jutottak el, míg a kecskeméti kontrákban folyamatosan ott volt a veszély. Az eredmény végül nem változott, csapatunk hibátlan mérleggel várhatja a kiskunfélegyházi rangadót.

Márton Pál így értékelt:

„Az első 20 percben nem voltam megelégedve a csapattal, mert nem találtuk a visszaálló Halas ellen azt a játékot, amivel feltörhetjük ezt a védelmet. Utána sikerült megvalósítanunk azokat a taktikai dolgokat, amiket menetközben változtattunk, szélekről érkező labdákkal már zavart tudtunk okozni, ennek meg is lett az eredménye a kiharcolt tizenegyessel. Innentől különösebb baj nem volt, nem éreztem, hogy gond lehet. A csapat ment tovább, volt terület, a fiatalok tudtak futni, egyértelmű volt, hogy a meccset megnyerjük. Még mindig örülnék, ha a helyzetkihasználás jobb lenne, minél több gólt szeretne rúgni az ember. Jó lenne, ha ez mindig így lenne, persze van, amikor ez nem jön össze.”

Vezetőedzőnk természetesen már előre is tekint, hiszen két mérkőzést is játszik a héten csapatunk:

„Természetesen forgatunk, a lajosmizsei kupameccsen azok kapnak lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak, lesz bizonyítási lehetőségük nekik is. A következő forduló egyértelműen rangadó, ismerjük a Kiskunfélegyházát, hiszen rengeteg kecskeméti van ott. Ugyan nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, mint mi, ám ki-ki mérkőzésre számítok, kíváncsi leszek hogyan sül el. Az viszont biztos, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy elhozzuk a három pontot.”


KLC-KTE – Kiskunhalas 3-0 (1-0)

Megye I., 4. forduló, Széktói Stadion, 868 néző

KLC-KTE: Tóth Z. – S. Juhász (Márki 85.), Urbán, Szabó Gy., Szabó T. – Molnár, Péntek (Kovács A. 89.), Nagy L. – Ihos (Garaci 89.), Filus (Kovács Z. 68.), Filyó (Ámann 77.).

Kiskunhalas: Gerner – Máté-Tóth, Rencsár, Tóth T. (Burszki 67.), Csikós – Kárász, Bogdán, Gillich, Tóth R. (Bisztrovics 28.) – Török (Gyenizse 78.), Csáki.

Gól: Filyó (38., 51. – az elsőt büntetőből), Szabó Gy. (54.)


Heti program:

09.09. (szerda), Lajosmizse – KLC-KTE, 16:30 (BMK)

09.12. (szombat), Kiskunfélegyházi HTK – KLC-KTE, 16:30 (Megye I., 5. forduló)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu