BMK: Lajosmizsén búcsúztunk a sorozattól

Szerdán a Bács Megyei Kupa 2. fordulójába kapcsolódott be a KLC-KTE, és a több alapemberét is nélkülöző együttesünk, szerencsétlen gólokkal búcsúzott a sorozattól.

Kupa

Márton Pál ahogy azt ígérte, kicsit felforgatta csapatát a mérkőzésre, nem lépett pályára Filyó Gábor, S. Juhász Tamás, Péntek József, Kürtösi Viktor, Parti Gábor és Tóth Zoltán se, míg munkahelyi kötelezettségek miatt Ámann Krisztián, Garaci Csaba és Kovács András hiányzott a csapatból. A keretbe így több ifista is bekerült, akik a padról várták a pályára lépési lehetőséget.

A lajosmizseiek edzőpályáján rendezték a találkozót, melynek állapota közel sem olyan kifogástalan, mint a centerpályáé, illetve méreteiben is kisebb, így az már a kezdés előtt érezhető volt, hogy a küzdelem fog dominálni a 90 perc során. A hazaiak számára a döntetlen is megfelelt, így kockáztatniuk nekik kellett kevesebbet, ám az első félidőben így is akadtak lehetőségek mindkét oldalon. Főleg az ívelések, pontrúgások révén lehetett odakerülni a kapu elé, ezt leszámítva maximum kontrákból tudtak néha megindulni a játékosok, tiszta ziccerig és lövésig azonban senki sem jutott el.

Fordulás után aztán megélénkültek az események, és Fortuna a hazaiak oldalára állt. Az 52. percben egy 16 méterről elvégzett oldalszabadrúgást paskolt ki Borbély, azonban az érkező Dókáról a halóba pattogott az nem kis szerencsével. Hat minutummal később aztán Szécsényi szánta el magát lövésre 25-ről, kísérlete pedig pont úgy változtatott irányt egy védőn, hogy azt már nem tudta kikapni a bal sarokból kapusunk. A mieink nem adták fel, és Szabó Tamás révén egy szöglet után sikerült szépíteni, ám a 70. percben eldőlt a továbbjutás kérdése. Ekkor ismét egy hazai szabadrúgás okozta a vesztünket, mely egy védőn megpattanva jutott el Csorbához, aki közelről a léc alá bombázott.

Lajosmizse – KLC-KTE 3-1 (0-0)

BMK, 2. forduló

Lajosmizse: Treiber E. – Rónyai, Csorba (Horváth 89.), Fekete, Sipos (Komonyi 84.) – Treiber Sz., Dóka Z. (Koller 91.), Dóka D, Hajdu – Szécsényi (Boda 87.), Kis.

KLC-KTE: Borbély – Szabó T. (Nagy G. 73.), Szabó Gy., Urbán, Pap (Ormándi 70.) – Molnár, Nagy L. (Béres 79.), Kovács Z. (Dócs 73.) – Márki, Filus, Ihos.

Gól: Dóka D. (52.), Szécsényi (58.), Csorba (70.) ill. Szabó T. (60.)

Márton Pál: Mai napon közel sem játszottunk úgy, ahogy bajnokin szoktunk, ez viszont nem volt elég ahhoz, hogy a meglévő körülményeket le tudjuk győzni. Megérdemelten jutott tovább a Lajosmizse. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu