Ismerd meg ellenfeled: Kiskunfélegyházi HTK

Szombaton hamisítatlan rangadóval folytatja a bajnokságot a KLC-KTE, ellenfelünk a megyei futball meghatározó csapata, a Kiskunfélegyházi Honvéd Testedzők Köre lesz.

KHTK

A klub ilyen néven 2003 óta létezik, és három esztendővel később máris megnyerte a megyei élvonal küzdelmeit. Akkor az NBIII-ban is megmutathatták magukat, és végül 2009-ben búcsúztak a harmadosztálytól. A 2008/2009-es esztendőben a KTE tartalékjaival is megmérkőzhettek (a Lila köd blog fel is idézi ezt), és érdekességként meg kell említeni, hogy többen is pályán lehetnek az akkori csapatokból.

Az akkor gólt szerző Kádár Tamás immáron edzőként dolgozik a KHTK-nál, ám Katona Balázs, Tóth Péter és Szabó Attila (aki azóta a KLC-KTE-ben is megfordult) a pályán is bizonyíthat, míg kecskeméti részről Urbán Pál és Tóth Zoltán szereplése vehető biztosnak. Ketten „klubot váltanak majd”, hiszen Borbély Krisztián és Ábel Zsolt még fordított szereposztásban bizonyíthatott 2008 augusztusában, amikor a KTE II. 4-1-re nyert Kiskunfélegyházán.

A félegyháziak 2009 óta tehát ismét a megye I-ben szerepelnek, és nem is tétlenkedtek, a liga legeredményesebb csapatává nőtték ki magukat. Ugyan a visszajutást nem vállalták az NBIII-ba, ám 2013 óta zsinórban háromszor nyertek bajnokságot, és ezt elsősorban annak köszönhetik, hogy a keretet jellemzően igyekeztek együtt tartani.

Ismerős nevek sokasságát találhatjuk náluk, de mindenképpen ki kell emelni a játékos-edzőt, Némedi Norbertet, aki korábban az NBI-ben is húzóembere volt a KTE-nek, majd évekig dolgozott a kecskeméti utánpótlásban. A KHTK legutóbb úgy verte a Kunszállást, hogy 17-es keretükben 11 olyan futballista kapott helyet, aki vagy kecskeméti nevelésű, vagy megfordult korábban a KTE-nél.

A KLC-KTE 2013-ban indult először az élvonalban, így négyszer találkoztak eddig a felek. A mérleg lehengerlő KHTK fölényt mutat, hiszen minden alkalommal begyűjtötték a három pontot. Az is igaz persze, hogy korábban más célokkal vágtak neki a csapatok a szezonnak, most viszont ugyanarra a hajtanak: az aranyra! 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu