Török László: Az NB1-es légkört próbáljuk magunkban tartani - lapszemle

Török László utánpótlás igazgatót kérdezte a kesport.hu az MTK-val kötött megállapodásról. A csütörtöki egyezségből az utánpótlás és a felnőtt csapat is profitálhat. 

Török 

Miért pont az MTK-val működnek együtt?

Sok időnk nem volt arra, hogy siránkozzunk, miután tudomásunkra jutott, hogy nem lesz első osztályú csapata Kecskemétnek a nemzeti bajnokságban. Így azonnal kerestük a megoldást, hogy mi legyen a kimenet az utánpótlás számára, mert ugye egy megyei első osztályú csapat nem nagy motivációt jelent. Több csapat is számításba jött, 2-3 klubbal is tárgyaltunk, elmondtuk az elképzeléseinket. Az MTK részéről volt a legnagyobb fogadókészség, a legkomolyabban vette a jelenlétünk és az elképzeléseinket. Jómagam és S. Juhász Attila is az MTK-t favorizálta az első perctől fogva, az győzött meg minket, hogy a filozófiánk is hasonló. Összejött hivatalosan is a megállapodás csütörtökön, aminek nagyon örültünk, pláne hogy polgármester asszony biztosította az önkormányzati környezetet.

Mit tartalmaz pontosan ez a megállapodás a két klub között?

Nagyon sok szempontot tartalmaz a szerződés, nyilvánvaló megjelent már sok minden a médiában. Ami a legfontosabb, hogy kölcsönösen segítsük egymást. Az MTK-nak NB3-as és egy NB1-es csapata van most. A kimenő korosztályainknak, a tehetséges játékosainknak lesz lehetősége felsőbb osztályban szerepelni, természetesen ez a játékos tudásától is függ. Nyílván az MTK dönti el, hogy kiben látja azt, hogy esetleg benne van az NB1-es szereplés lehetősége. Az utánpótlás-játékosokkal kapcsolatban ezt nem úgy kell értelmezni, hogy tömegével elviszik a játékosainkat, eddig sem így történt. Úgy gondolom, akik most távoztak, azok mentek volna amúgy is, mivel bombázzák őket évek óta más csapatok, de annak kimondottan örülök, hogy négyből három játékos az MTK-hoz ment. Egyéb dolgokat is tartalmaz még a kontraktus, például hogy az MTK első csapata le fog jönni hozzánk játszani a közeljövőben. Továbbá, ha a két klub rendez tornát, akkor mindkét csapat meg fog ott jelenni. Belső képzéseket is csinálunk: Agárdra megyünk az edzőtársaimmal megfigyelni a heti programot, a munkát, de ugyanez lesz fordítva is. Egymásnak átadjuk a szakmai elképzeléseinket, a szakmai programjainkat. Megmondom őszintén, hogy nagyon jól esett, hogy Garami Józsi bácsiék azt mondták, hogy Kecskeméten nagyon komolyan kidolgozott szakmai programunk van. Mindemellett az MTK NB1-es játékosait kecskeméti gyerekek fogják párszor bevezetni tévés mérkőzésekre, fel lehet menni csoportosan a fővárosba élvonalbeli meccset nézni. Az NB1-es légkört próbáljuk magunkban tartani.

Hogyan kapacitál ebből a megye I-es kecskeméti csapat?

A jelenlegi megye első osztályú csapatot minél előbb próbáljuk megerősíteni az MTK segítségével, ez talán az egyik legfontosabb szempont. Nem arról van szó, hogy kirabol minket az MTK, sőt nagy segítséget fog nyújtani számunkra. Akár ez már télen is megtörténhet, hogy játékosokkal segítenek minket, de ehhez az is kell, hogy ez a félév eredményes szerepléssel teljen. Ha 3 és 5 pont körül leszünk az első helyezéstől, akkor van értelme, hogy 4-5 játékossal megerősítsük a csapatot. Az is fontos, hogy nekünk az összes utánpótláscsapatunk az első osztályban maradjon, ez is benne van a szerződésben. Így ha egyik-másik korosztályos együttesünk gyengébben szerepelne, akkor lesz lehetőség a budapesti klubtól kölcsönvenni olyan labdarúgókat, akik számunkra erősítést jelentenek, míg ott kevesebbszer jutnak szóhoz.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu