Klubunk közleménye a KLC-KTE – Kalocsa meccsen történtekről

Az események egy Kalocsának megítélt büntetővel kezdődtek a 64. percben, melyet Kohány Gábor értékesített. A csapatok már felálltak az ünneplést követően a folytatáshoz, amikor a játékvezető kifutott asszisztenséhez (Vincze Viktorhoz), aki azt mondta neki, úgy érezte eltalálták a lábát egy sörös dobozzal. A játékvezető ekkor a főrendezővel, illetve a szövetségi ellenőrrel történő bármilyen konzultáció nélkül, a rend helyreállításának kísérlete nélkül, lefújta a mérkőzést.

A KLC-KTE SI igyekszik minden szinten fenntartani az NBI-ben megszokott szolgáltatásokat, így van ez a rendezés terén is. Az előírt rendezői létszámot folyamatosan betartjuk, mindezt úgy, hogy szerződéses viszonyban állunk egy rendvédelemre szakosodott céggel, akiknek kellő gyakorlatuk van az ilyen helyzetek megoldásában. Idegenbeli mérkőzéseink előtt eddig folyamatosan konzultáltunk ellenfeleinkkel a várható kecskeméti nézőszámról, hogy ők is meg tudják tenni a megfelelő lépéseket a rendezés terén.

Klubunk elítéli annak a 3-4 rendbontónak a tettét, akik dobáltak, ezzel tönkretéve a csapatot sportszerűen buzdító 600-700 szurkoló szórakozását, illetve a csapat sikeres szereplését is kockáztatták. A dobálókat a rendezők már a bedobás után (még a lefújás előtt) azonnal igyekeztek kiemelni, a szükséges intézkedéseket meg is tették.

A rendelkezésre álló szabályzatok megvizsgálása után, klubunk egyértelműen úgy gondolja, hogy a játékvezető hibázott a mérkőzés azonnali lefújásával, nem megfelelően alkalmazta az idevonatkozó előírásokat, így az ügyben jogorvoslattal fogunk élni.

 

Kecskeméti Labdarúgó Club Közös Torna Egylet Sportiskola 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu