Bende Ádám minimum 20 gólt, és a bajnoki aranyat tűzte ki célul

BendeMegye III-as csapatunk eddig kitűnően szerepel a szezonban, csupán Solton kaptak ki, másik négy meccsüket pedig megnyerték. A keret tagja a klub jelenlegi legtermékenyebb támadója, Bende Ádám is (a képen középen), aki harcban van a gólkirályi címért, emellett a bajnoki aranyat is szeretné begyűjteni az idény végeztével.

Nagyon jól kezdte a csapat a szezont, noha csak nyáron szerveződött a keret. Mi a sikerek oka szerinted?

A csapat nagy része nem először van együtt, a régi ifiből is sokan vagyunk, és Városföldről is jöttek olyanok, akik anno egy csapatban fociztak. Az összeszokás ilyen szempontból nem tartott sokáig, nem olyan ez, mintha először látnánk egymást.

Milyen célkitűzéseket fogalmaztatok meg, mit vár tőletek Márton Tibor?

Nem titok, hogy a cél a bajnoki cím megszerzése. Ehhez persze az is kell, hogy idegenben is hozzászokjunk a megye III-as hangulathoz, hiszen jó páran vagyunk, akiknek ez az első idénye a felnőtt bajnokságban. Ebből kifolyólag elég fiatal a keret, de bízom benne, hogy bírni fogjuk a szezon végéig erővel, és az élen tudunk végezni.

Milyennek látjátok a riválisokat?

A riválisoknál ugyanaz a cél, mint nálunk. Talán annyi előnyük van, hogy több idősebb, rutinosabb labdarúgó erősíti őket. Ahogy Solton észrevettük, inkább a fizikális erőfölényre támaszkodtak, ami nem nagyon ízlett nekünk, mi inkább technikailag akarunk ellenfeleink fölé nőni. Persze így 6 forduló elteltével még nem találkozhattunk mindenkivel, de tapasztaltabb játékosaink elmondása alapján, technikailag talán a Szabadszállás az a csapat, mellyel harcolhatunk.

Nagyon gólerős játékos vagy, ezt minden évben bizonyítottad a korosztályos bajnokságokban is. Tavaly 24 meccsen 32 gólt lőttél, idén 5 meccs után 10-nél tartasz. Milyen célkitűzésekkel, tervekkel kezdted a szezont?

Minden bajnokságot úgy kezdek, hogy legalább 20 találatig eljussak. Erre most is van reális esély, hiszen már 5 forduló után megvan a fele, de természetesen itt nem állok meg. Próbálom minél több góllal bajnoki címhez segíteni a csapatot.


Névjegy

A 20 esztendős Bende Ádám, vérbeli gólvágónak számít, a megyei korosztályos bajnokságokban szinte számolatlanul lőtte a gólokat az utóbbi években. Noha mindig a 20 gólt tűzi ki célul, ezt a számot eddig rendre átlépte, a megye I-es U19-es (majd U21-es) bajnokságban kereken 60 találatot szerzett az utóbbi két évben, és nyáron bajnoki arannyal búcsúzott az utánpótlás futballtól.

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu