Urbán Pál rutinjával is segíteni szeretné a fiatalokat

Urbán Pál a jelenlegi Kecskemét talán legeredményesebb futballistája. Saját nevelésű védőnk itt járta végig az utánpótlást, sőt, Kecskeméten mutatkozhatott be az NBI-ben, emellett tagja volt a Magyar Kupát megnyerő KTE-nek 2011-ben, de nagyon büszke a tartalékokkal szerzett NBIII-as bronzra is.

Urbán

Kicsit kanyarodjunk vissza a múltba. Kecskeméti nevelés vagy, és 4 évvel ezelőtt megnyerted a Magyar Kupát. Fogalmazhatunk úgy, hogy egy kisebb kitérő után, nyáron hazatértél?

Igen, fogalmazhatunk így is, hiszen 6 éves koromban Kecskeméten kezdtem el futballozni, és a korosztályos csapatokat végigjárva, a KTE színeiben jutottam el a legmagasabb osztályig.

Melyek azok a sikerek, élmények, amik élre kívánkoznak lila-fehérben?

Első helyen említeném az NBIII-ban elért bronzérmet, ezt követően bemutatkozhattam az élvonalban, és amire a legbüszkébb vagyok, hogy részese lehettem a Magyar Kupa győzelemnek.

Játszottál Dunaújvárosban, Soroksáron, Cegléden az NBII-ben és az NBIII-ban. Milyen élményekkel gazdagodtál ezekben az években?

Valóban igaz, másfél évet játszottam a másodosztályban, és két évet a harmadosztályban. Számomra a legkedvesebb a Soroksár színeiben megszerzett két NBIII-as bajnoki cím, és ezzel az NBII-be való feljutás. Mindhárom egyesületnél jól éreztem magam, szakmailag sokat tanultam, és rengeteget fejlődtem.

Nem tartozol az öreg játékosok közé, ám az említett tapasztalataid miatt, vezérszerep hárulhat rád. Mennyire elvárás ez veled szemben?

Azt gondolom, hogy nem csak a vezetéstől elvárás, hanem magammal szemben is, hogy az elmúlt időszakban magasabb osztályban szerzett tapasztalataimat átadjam a fiataloknak, és segítsem a csapatot a célok elérésében.

Fogalmazzunk úgy, hogy érdekes meccsen vagytok túl, és egyértelmű, hogy ennek sorsa jelenleg nem rajtatok múlik. Mennyire sikerült túllépnetek a történteken?

Tényleg nem rajtunk múlik, de nekünk nem ezen a meccsen kell rágódnunk, hanem előre kell tekintenünk és már a hétvégi meccsre koncentrálni. Visszakanyarodva az előző kérdésedhez, a tapasztalatokon túl, az ilyen nem várt események, történések feldolgozásában is próbálom segíteni a fiatalokat.

Vasárnap Akasztóra megyünk, ami a papírforma szerint nekünk kedvez. Hogyan készültök, milyen összecsapásra számítotok?

Nehéz mérkőzésre számítok, de megfelelő koncentrációval, és a külső körülmények kizárásával azt gondolom, nem okozhat gondot a 3 pont megszerzése. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu