Gólzáporos siker Akasztón

A megye I. 7. fordulójában Akasztóra látogatott csapatunk, és a meccs egészét tekintve, Márton Pálék magabiztosan gyűjtötték be a három pontot. Az ötgólos sikernek egy dolog miatt nem örülhetett felhőtlenül vezetőedzőnk, Urbán Pál piros lapja ugyanis azt jelenti, hogy ki kell hagynia a Baja elleni rangadót.

akaszto

A hazaiak már az első percektől „betolták a buszt" a kapu elé, láthatóan a stabil védekezésből vezetett kontrákra rendezkedtek be. A labdabirtoklási arány olyan 80:20 körül mozoghatott a javunkra, ám kezdetben több pontatlanság is becsúszott a kapu előtti játékba. Az első kaput eltaláló lövés egy Ihos szabadrúgás volt, majd a folytatásban Filyó lőtt ígéretes helyzetből mellé, Molnár Tamás kísérletét pedig Németh Zsolt védte. Egyre inkább érett a gól, és erre végül 38 percet kellett várni. Egy kapu előtti kavarodásból Filyó lőhetett kapura, ezt Németh még bravúrral védte, ám a kipattanót már bepofozta Ihos Ádám.

Fordulás után nagyobb területek nyíltak előttünk, hiszen az Akasztónak már kockáztatnia kellett. Szinte az első kontránkból gól is lett, amikor Filyó és Kovács Zoltán vezethette az egyszem hátul helyezkedő védőre a labdát, Filyó jobbról jól tálalt Kovács elé, aki jobbal aztán higgadtan értékesítette ziccerét. A második gól után úgy tűnt, ezen a meccsen már nem jöhet fordulat, sorra vezettük szép akcióinkat, a hazaiak pedig veszélytelenül ívelgettek. A 69. percben azonban Urbán szabálytalankodott a tizenhatoson belül, ráadásul ki is állították. Ekkor lépett elő főszereplővé Borbély Krisztián, akinek ezt a mérkőzést már korábban „beígérte” Márton Pál a bizonyításra, és kapusunk ezzel élt is, hiszen kitolta a jobb felsőbe szánt lövést.

A kihagyott büntető talán fejben is megfogta már a végére kifáradó akasztóiakat, öt perccel később ugyanis tovább növeltük előnyünket. Kürtösi Viktor lőhetett 16 méterről a jobb sarokba, fiatal középpályásunk hosszú sérülés után, csereként térhetett vissza. A hajrában aztán kiütésessé tettük az eredményt, a 88. percben egy gyönyörű szabadrúgás figura végén, Szabó Tamás bólintott a kapuba egy visszafejelt labdát, majd közvetlenül a lefújás előtt még S. Juhász Tamás is gólra váltotta ziccerét.


Ági Nektár Akasztó – Kecskeméti LC-KTE SI 0-5 (0-1)

Megye I., 7. forduló, 200 néző

Akasztó: Németh – Bende (Supka 72.), Megyes, Palla, Bányai – Podmaniczki, Kovács Z. (Lehota 62.), Biber T., Csoba – Biber J., Vida (Varga 64.).

KLC-KTE: Borbély – Garaci, Urbán, Szabó Gy., Kovács A. (Kürtösi 58.) – Péntek, Molnár T. (Szabó T. 64.), Kovács Z. (S. Juhász 64.) – Nagy L., Filyó, Ihos (Ámann 77.).

Gól: Ihos (38.), Kovács Z. (53.), Kürtösi (75.), Szabó T. (88.), S. Juhász (92.)

Sárga lap: Bányai, Csoba ill. Ihos, Filyó, Szabó T.

Piros lap: Urbán (69.)

 

Márton Pál: Örülök, hogy ilyen előzmények után, ilyen gólkülönbséggel tudtunk nyerni. Hozzá kell tenni, hogy a pálya és az ellenfél is megnehezítette a dolgunkat. Minden elismerésem az Akasztóé, hiszen a szó legnemesebb értelmében amatőrök, nagyon odatették magukat. A meccs egészén érződött, hogy a tudásbeli különbség ki fog jönni, itt inkább arról szólt a kérdés, hogy milyen arányban. Az ötgólos siker annak köszönhető, hogy Borbély Krisztián 2-0-nál büntetőt védett, és ezzel lelkiekben is megtörtük az ellenfelet, utána jó minőségű játékkal, 10 emberrel játszva is szép gólokat szereztünk. Urbán Pál elvesztését ugyanakkor nagyon sajnálom, nagy hátrány ez számunkra a Baja ellen rangadó előtt. 

 

Következő mérkőzés: 10.04. (vasárnap), KLC-KTE - Baja, 15:00

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu