Török László: Mindig arra törekedtünk, hogy folyamatosan fejlődjünk

Török László, a Mercedes-KLA szakmai igazgatója szerdán edzői és szülői értekezletet is tartott, mely több témát is érintett. Emellett örömteli dologról is beszámolhatunk, hiszen a Mercedes Kecskeméti Labdarúgó Akadémia új helyre költözött, mellyel bővült is a létszám.

Török

Sok minden elhangzott az edzői értekezleten, például az is, hogy milyen új elemekkel bővült a szakmai munka. Mit kell erről tudni?

Nagy létszámú stábunk lett mára az akadémián, ami egyre több területet lefed. Lehetőségünk van már meccseket rögzíteni és vágni, dietetikus által kidolgozott programunk van a helyes étkezésre, pszichológus is folyamatosan vizsgálja a gyerekeket, illetve antropometriai felméréseket végzünk a kis korosztályoktól kezdve, hogy csak néhány példát említsek.

A nagyobb stáb, nagyobb szervezést is igényel. Történtek átszervezések?

Igen, kialakítottunk bizonyos szekciókat, ami a munka minél precízebb összehangolását segíti. Az U12-U13-as képzésért Lóczi Péter felel, az U14-U15-nél Csima Gyuláé, az U16-U17-nél Szabó Tiboré ez a feladat, de természetesen mindhárman megmaradtak edzőnek is saját csapatuknál.

edzői

Az akadémia napi munkája, felépítése miben változott?

Elsősorban az egységes képzés, és a felépített periodizáció mentén haladunk, valamint az ezzel járó feladatokat adminisztrálni kell naprakészen, gondolok itt például a heti edzéstervekre. Ehhez adott az új szoftverünk, mellyel folyamatosan fel kell töltenie mindenkinek a kért anyagokat. Kialakítottunk a szakmai testületet, az akadémia menedzsmentet, a futball és a scouting részleget, ezeknek megvannak a maguk feladatai, és rendszeres időközönként össze is ülnek.

A képzés és az eredményesség terén is meghatároztatok célokat. Mi kap hangsúlyos szerepet?

A minimális célunk az, hogy minden korosztályban megőrizzük élvonalbeli tagságunkat, ennek tükrében változtattunk egy kicsit a filozófiánkon. Nem úgy kell ezt elképzelni, hogy innentől csak az eredményességre törekszünk, megmarad a képzés, csupán a megfelelő egyensúlyt kell megtalálnunk, ennek kapcsán hoztunk meg néhány döntést.

Az akadémia október 1-el a Sport Hotelbe költözött, mit kell erről tudni?

Igen, az edzői értekezlet után zajlott a költöztetés, a Szüret utcáról busszal átszállítottuk a gyerekeket, akik aztán elfoglalhatták az új helyüket. Mindig arra törekedtünk, hogy folyamatosan fejlődjünk, és nyugodtan mondhatom, extra körülmények közé kerültek a fiatalok. A Sport Hotelben egy külön szárnyat kaptunk meg, étkezővel, konferencia teremmel, 3-4 fős apartmanokkal, svédasztalos reggelivel, meleg ebéddel és vacsorával. Minden adott tehát a gyerekeknek, csak a focira kell koncentrálniuk, remélem, megbecsülik majd. Most már csak az feladat, hogy belakjuk és családiassá tegyük, ahogy a Szüret utcát is az évek folyamán. A költözéssel egyben bővült is az akadémia, ugyanis 22-ről 30 főre nő a létszám, ebből három helyet egyelőre szabadon hagytunk azoknak a fiataloknak, akik a közeljövőben a legjobban teljesítenek majd az edzői értékelések alapján.

Hotel

Szülői értekezlettel zártátok a napot, itt mi hangzott el?

Ennek elsősorban az volt most a célja, hogy a szülőknek, hozzátartozóknak is megmutassuk, hogy milyen helyre kerülnek a gyerekek. Örömmel mondhatom, nagyon meg voltak elégedve a körülményekkel. Ugyan egy hotelbe költözünk be, de ettől az akadémia házirendje és önállósága még megmarad, ugyanúgy lesznek nevelők is. Változás persze lehet benne, a következő két hét amolyan tesztüzem lesz, hogy mi is kicsit alkalmazkodjuk az új helyhez, ehhez szabjuk majd a változtatásokat is. 

hotle

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu