Közvetlen riválist fogadunk vasárnap – beharangozó

Vasárnap egy újabb rangadóval folytatjuk a szezont, a Bajai LSE érkezik hozzánk a Széktói Stadionba. Soros ellenfelünk tavaly még az NBIII-ban szerepelt, nyáron pedig megyei szinten kipróbált futballistákkal erősödött, így alighanem izgalmas 90 perc előtt állunk.

Ihos

A Baja hosszú idő után hagyta el az NB-s osztályokat, ám az is igaz, hogy amilyen szépen felkapaszkodtak 2010-ben az NBII-be, olyan gyorsan estek vissza a megyei bajnokságba is. 2011-ben még negyedikként zártak az NBII nyugati csoportjában, ám két évvel később, csupán öt meccset nyerve már ki is estek az NBIII-ba. A visszajutástól messze járt a csapat, első nekifutásra a középmezőnyben zártak, ám tavaly ennél is rosszabbul jártak, amikor utolsó előtti helyen búcsúztak a harmadosztálytól. A keret átalakult, a nyáron elsősorban olyan labdarúgók érkeztek, akik a megye I-ben már bizonyítottak. Legtöbben az utóbbi években rendre bajnoki címért küzdő, ám a nyáron anyagi okok miatt visszalépő Híd SC-től érkeztek.

A Baja vegyes eredményeket produkált eddig, négy győzelmük mellett három vereséget számolnak. Különösen fájó a tiszakécskei 0-6 lehet számukra, míg a kiskőrösi és bácsalmási vereség főleg meglepőnek mondható esetükben. A vendégeknél Nébl Martin, Hernády Dániel és Sibalin Dániel szállították eddig a gólokat, az ő semlegesítésük lehet tehát kulcsfontosságú.

Mindkét csapat gólzáporos sikerrel készült egyébként, a KLC-KTE Akasztón gurított egy ötöst, a Baja pedig otthon a Kunszállásnak egy hatost. Eltiltott vendég részről nincs, hazai oldalon azonban nagyon hiányozni fog Urbán Pál, aki akasztói piros lapja után ezt a meccset mindenképpen kihagyja. Márton Pál nagyon nem örül hiányának, ám a héten arra törekedtek, hogy nélküle is ütőképesek legyenek vasárnap:

„Mondhatom, hogy a szokásos nehéz meccsre készülünk. A Baja eddig igen hektikusan szerepelt, kíváncsi leszek, hogy ellenünk melyik arcukat mutatják, de az biztos, hogy a keretük ennél sokkal többre képes. Nem siránkozásnak szánom, de Urbán Pali nagyon fog hiányozni, egy ilyen kaliberű labdarúgó kiesése, bármilyen csapatnak nagy érvágás lenne. A héten úgy készültünk, hogy nélküle is helytálljunk, a célunk most is a három pont megszerzése. Vannak olyan játékosaink, akik 90 percet még nem bírnak, de bízom benne, hogy a padról beszállva ugyanúgy lendítenek a csapat játékán, ahogy Akasztón is.”

A mérkőzésen eredetileg becsületkasszákat szerettünk volna elhelyezni, ám Lázár Bence családja azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy ettől tekintsünk el, mert mindent megadnak Bencének, ami a gyógyulásához szükséges. Bencének azonban rengeteg erőt ad a sok pozitív üzenet és fotó, amit a család által kezelt „Veled vagyunk Bence” facebook oldalon keresztül lehet eljuttatni hozzá. Klubunk tiszteletben tartva a család kérését, így egy más meglepetéssel készül, amit a kezdősípszó előtt fogunk megmutatni, majd a későbbiekben átadni.

A belépők most is a szokásos áron vásárolhatóak meg, a 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés, míg a felnőtt jegyek egységesen 500 forintba kerülnek, a pénztárak egy órával a kezdés előtt nyitnak.

Kecskeméti LC-KTE SI – Schieber Pincészet Bajai LSE

Megye I., 8. forduló, Széktói Stadion

2015.10.04. (vasárnap), 15:00

Játékvezető: Csamangó Tamás (Borbás Bottyán Aurél, Minda Gábor)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu