Otthon tartotta a pontokat a Jánoshalma

Vasárnap szakadó esőben léptek pályára a csapatok Jánoshalmán a bajnokság 9. fordulójában, és a végig lelkesen és harcosan futballozó Jánoshalma, nagy meglepetésre legyőzte a KLC-KTE-t.

KLC-KTE

Ezúttal csereként lépett pályára Filyó Gábor, de ő sem tudott segíteni

A mérkőzés kitűnően indult csapatunk számára, hiszen több formás támadást is tudtunk vezetni, főleg a balszél volt aktív, ahol Ihos Ádám többször is el tudott menni. Az első percekben egy Urbán fejes ment nem sokkal mellé szöglete után, majd egy újabb gyors akció végén, Molnár 12 méteres lövését hárította a kapus. A kecskeméti mezőnyfölény ennek ellenére nem igazán tudott újabb helyzetekké érni, a jánoshalmi védelem, ha a legegyszerűbb eszközökkel is, de rendre eltakarította a labdát, így a tizenhatos előtt megállt a tudomány. A félidő hajrájára felbátorodott a hazai csapat, igyekeztek pontos kontrákat vezetni, majd a 39. percben egy baloldali beadás után, Szabó György találta el a labdát már elpöccintő Gieszinger lábát, a teljesen jogos büntetőt pedig Kisa lőtte a bal alsóba.

Szünetben cserékkel igyekezett új lendületet adni Márton Pál, ám nem sikerült igazán felpörgetni a játékot, a kecskeméti támadásokba rengeteg pontatlanság csúszott, a védők pedig továbbra is hatalmas lelkesedéssel romboltak a kapu előtt. Pontrúgásokból, átlövésekből igyekeztünk feltörni a reteszt, de az esetek többségében ebből hiányzott az igazi veszély. A 73. percben jött az újabb gól, a Jánoshalma kihasználta, hogy teljesen kinyíltunk hátul, és a csereként beálló Jeszenszky egyedül ugorhatott ki. Első lövését Tóth még védte, ám a kipattanóra is erőszakosan ment a csatár, és azt már a kapuba pofozta. A hajrában tovább próbálkozott a KLC-KTE, és ha más nem is, de a szépítés még összejött, Szabó Tamás fejelt gólt Filyó szöglete után, de a középkezdés után le is fújta a találkozót Wittmann János.

Jánoshalmi FC – Kecskeméti LC-KTE SI 2-1 (1-0)

Megye I., 9. forduló

Jánoshalma: Maráczi – Agócs, Nagy D., Lódri, Suknovics – Kovács M., Sánta (Enesei 92.), Grácz, Nagy T. – Gieszinger (Jeszenszky 72.), Kisa (Farkas 82.).

KLC-KTE: Tóth – Márki (Filus 46.), Garaci, Urbán, Szabó T. – Kürtösi (Filyó 46.), Molnár, Szabó Gy. – S. Juhász (Péntek 72.), Parti, Ihos (Kovács A. 62.).

Gól: Kisa (39. – büntető), Jeszenszky (73.) ill. Szabó T. (94.)

Sárga lap: Kovács M., Nagy T., Gieszinger ill. Urbán, Szabó Gy. 

Márton Pál: Nyomasztó fölényt alakítottunk ki a mai meccsen, de hiába volt pályán minden olyan játékos, akitől gólt lehetne remélni, ez ma elmaradt, így ezt nem tudtuk kihasználni. 

A szakadó eső miatt, nem tudtuk kameránkkal rögzíteni a meccset, így szokásos összefoglalónk ezúttal elmarad. 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu