Megye III.: Szabó Gáborék nagyon készülnek a hétvégi rangadóra

Szabó Gábor a KLC-KTE II. egyik gólfelelőse a szezonban, hiszen a legutóbb Helvéciának 5 gólt hintő támadó, már 13 találatnál jár a bajnokságban, ezzel Bende Ádám mögött a keret második legeredményesebb játékosa. Gábor szerint nemcsak a kitűnő támadójáték, de a biztos védekezés is nagyon kellett az eddigi sikereikhez, amit a kitűnő csapatszellemnek köszönhetnek. Vasárnap az eddigi legkomolyabb erőpróba vár a csapatra, hiszen a tabellát hibátlanul vezető, Ágasegyháza otthonába látogatnak.

Gólzáporos sikerek sorát szállítottátok eddig, minek köszönhető szerinted ez a kitűnő szereplés?

Az eddigi sikerek kulcsa, főként játékstílusunkban rejlik. Gyors, sokpasszos támadófocit játszunk, gólérzékeny csatár, illetve középpályás sorral. Ehhez párosul a stabil védelem, ami remekül zárt az előző mérkőzéseken, hisz mi kaptuk a legkevesebb gólt eddig a bajnokságban, szám szerint ötöt. Fiatal játékosokból álló, egységes csapatunk van, remek hangulat uralkodik az öltözőben és az edzések alkalmával is, ami még inkább összekovácsolja a társaságot. Ezt az összhangot át tudjuk menteni a pályára is.

13 gólnál jársz a bajnokságban, jól megy tehát a játék, de milyen célokat tűztél ki magad elé a szezonra?

Elsődleges célom, hogy játékommal segítsem a csapatot. Noha nem én vagyok az elsőszámú gólfelelős, örömömre szolgál, ha alkalmanként a hálóba találhatok. Úgy néz ki, megtaláltam a góllövő cipőmet én is, hasonló szezonkezdetről ábrándoztam nyáron.

Most egy igazi rangadó jön a hibátlan Ágasegyháza ellen, miként készültök találkozóra?

Nagyon várjuk már a vasárnapi rangadót! Nem vesszük félvállról ezt a meccset sem, ennek megfelelően edzünk a héten. Pár játékosunknak igazi presztízs harc lesz ez, hiszen Ágasegyházáról is érkeztek nyáron a csapathoz. Kemény összecsapásra számítunk, jó mérkőzésnek ígérkezik.

Bár a bajnokságból még sok van hátra, hogy látod az esélyeiteket?

Nem titok, hogy szeretnénk megnyerni ezt a bajnokságot. Úgy érzem, minden megvan ebben a csapatban, ami a végső sikerhez szükséges, de ne szaladjunk még ennyire előre. Most csak az előttünk álló derbire koncentrálunk, és igyekszünk felzárkózni a két éllovashoz a tabellán.

Szabó és Bende

Szabó Gábor és Bende Ádám, a KLC-KTE II. két legeredményesebb játékosa

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu