Szabó Tamás: Sem az ellenfelet, sem magunkat nem szabad lebecsülnünk

Szabó Tamás talán az egyetlen, aki némileg pozitívan tud visszatekinteni a jánoshalmi mérkőzésre, hiszen ismét egy pontrúgás után tudott eredményes lenni, mellyel már a házi góllövőlista élére is feljött holtversenyben. Ifjú védőnk szerint sem az ellenfelet, sem magukat nem szabad lebecsülniük, és egységesen küzdő, támadó szellemben futballozó csapatként kell kifutniuk a pályára vasárnap.

Szabó Tamás

A jánoshalmi vereség aligha volt „betervezve”, hogy élted meg a meccset?

Őszintén szólva, nagyon fáj ez a vereség, mert a meccs elejétől domináltunk, a gól is benne volt a játékunkban, utána aztán jött a tizenegyes, és mégis az ellenfél szerzett vezetést. A második félidőben hiába próbálkoztunk, növelni tudta előnyét a Jánoshalma.

Aligha kárpótolt a gólod, mellyel a házi góllövőlista élére ugrottál, de talán az örömmel tölt el, hogy a pontrúgások után ilyen eredményes vagy. Sokat gyakoroljátok?

Talán ez egy kisebb pozitívum, hiszen ez azt is tükrözheti, hogy jó formában vagyok. Gyakoroljuk, de azért nem erről szólnak az edzések, inkább azt mondanám, hogy ez egy erősségem támadásban. Utánpótlásban is sok gólt szereztem így, ezért van meg ezeknél a rögzített szituációknál a kisebb-nagyobb rutinom.

Vasárnap a Harta ellen minden szempontból fontos lenne javítani, hiszen egyrészt a papírforma szerint egy újabb kötelező meccs jön, másrészt jövő szombaton Tiszakécskére mentek. Hogyan készültetek a héten?

Javítanivalónk bőven van. A szezon elei gólerős és jól focizó csapatot hiányolom, de bízom benne, hogy visszanyerjük ezt a formát, és újra azt az arcunkat tudjuk mutatni. A kötelező meccsek számomra a legnehezebbek, hiszen ez egy nagyobb terhet ró az ember vállára, de mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy csak a 3 pont elfogadható. Egy biztos, ebben a bajnokságban sem az ellenfelet, sem magunkat nem szabad lebecsülnünk, mert sokkal több van bennünk, de ehhez több hittel kell futballoznunk. A tiszakécskei meccsre én még nem gondolok, most az a legfontosabb, hogy a Hartát megverjük. A többiről ráérünk utána beszélni.

A Harta ellen milyen Kecskemétet láthat majd a közönség?

Nem szeretnék felelőtlen kijelentést tenni, de támadó, gólra törő, és legfőképp egységes és küzdő csapatként kell pályára lépnünk. Bízom benne, hogy jó idő lesz, és minél több szurkoló kijön majd, mert nagy szükségünk van rájuk.

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu