Kiszolgálta a szurkolókat a csapat, Filus négyszer talált be

Kitűnő játékkal, és 8 góllal javította múlt heti botlását a KLC-KTE, mely formás támadásokat vezetve, 8-0-ra verte a Hartát a bajnokság 10. fordulójában. A meccs hőse Filus Andor lett, aki négy góllal vette ki a részét a sikerből.

Filus

Filus Andor négyszer szomorította a Hartát

Már az első perctől dominálni igyekezett csapatunk, és a Harta nem is igazán tudta kihozni a labdát saját térfeléről. Igaz, a 6. percben egy jó kontrát így is tudtak vezetni, melynek végén Varga lőtt mellé 16 méterről. Innentől kezdve azonban a KLC-KTE akarata érvényesült, sokkal többet birtokoltuk a labdát, és folyamatosan kerestük a rést a hazai reteszen. A 13. percben meg is szereztük a vezetést, amikor Parti tekert balról középre, Filus pedig gyönyörűen csúsztatott a hosszú felsőbe.

A gól után még inkább lendületbe jöttünk, folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteket, és végül a 28. percben megdupláztuk előnyünket. Filyó ment el a baloldalon az alapvonalig, majd laposan centerezett Partihoz, aki bevetődve nem is hibázott 5 méterről. A félidő hajrájában aztán újabb két góllal döntöttük el a pontok sorsát, előbb Szabó Tamás volt eredményes egy szöglet után, majd Filyó Gábor fűzte be Bebők kapust ziccerben.

Fordulás után sem állt le csapatunk, és a Harta is szimpatikusan, és főleg sportszerűen küzdött. Nem kellett sokat várni az újabb gólra, már az 51. percben a hálóban pattogott a labda. S. Juhász ugrott ki a leshatáron, jobbról begyalogolt a tizenhatoson belülre, lapos beadására pedig Filus robbant be jó ütemben. A 62. percben egy másik védő, Kovács András jött fel a baloldalon, kitűnő beadását pedig Parti fejelte a kapuba, aki ezzel a mozdulattal zárta napot. A vendégek a végére szétestek, és az utolsó percekben újabb gólokat kaptak, mindkét alkalommal Filus Andor tudott kilépni a védők között, ziccereit pedig kegyetlenül ki is használta.

Az elismerés mindkét csapat futballistáinak kijár, hiszen a mieink végig igyekeztek kiszolgálni a szurkolókat, míg a hartaiak az egész mérkőzés során szimpatikusan harcoltak.

Márton Pál így értékelt:

„Úgy gondolom sikerült feledtetnünk a múlt heti vereséget, a játékosok mindent megtettek, hogy kiszolgálják a drukkereket. Helyenként ezt jó játékkal is tette a csapat, de természetesen az ember sosem elégedett, most is voltak olyan szituációk, amiket másképp kellett volna megoldani. Az biztos, hogy ez egy jó ráhangolódás volt a jövő heti rangadóra. Az egy teljesen más meccs lesz, más játék, más ellenfél, de bízom benne, hogy így könnyebb lesz fejben és játékban is felkészíteni a csapatot a következő napokban.”

KLC-KTE – Harta 8-0 (4-0)

Megye I., 10. forduló, 400 néző

KLC-KTE: Tóth – S. Juhász, Urbán, Szabó Gy., Szabó T. (Kovács A. 57.) – Péntek (Kürtösi 62.), Molnár (Kovács Z. 81.) – Filyó (Márki 75.), Filus, Nagy L. – Parti (Ihos  62.).

Harta: Bebők – Dénes, Szabadi (Gillich 69.), Varga, Vincze (Krajcsir 53.) – Bálint, Csehi, Komán, Kiss – Megyesi, Lázár.

Gól: Filus (13., 51., 81., 83.), Parti (28., 62.), Szabó T. (35.), Filyó (41.)

Sárga lap: Szabó T., Kürtösi ill. Szabadi, Varga, Megyesi, Lázár, Krajcsir.

 

Következő mérkőzés: 

10.24. (szombat), Tiszakécske - KLC-KTE, 14:30

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu