Filus Andor: Kiélezett, izgalmas meccsre számítok

A Harta ellen megszerezte első góljait Filus Andor, aki a sérülés miatt a teljes tavaszt ki kellett hagyja. Támadónk szerint a Tiszakécske elleni rangadó talán ősz egyik legjobban várt meccse mindenki számára, melyen kiélezett, izgalmas párharcara számít.

Filus

Kinyílt a gólcsap a csapatnak és neked is. Mik az eddigi rekordjaid egy meccsen, lőttél-e már ennyit korábban?

Igen, sikerült végre egy magabiztos győzelmet aratnunk. Nem kívánság tudom, de ha lehetne, átírnék egy-két gólt a sikertelen meccseinkre. Személyes rekordom a megyei I-ben ez volt, pár éve mikor a keceli csapattal megnyertük a másodosztályt, akkor rúgtam hét gólt egy meccsen.

Ezek voltak egyben az első góljaid is, ami alighanem az önbizalmadnak is jót tett. Főleg úgy, hogy a tavaszt szinte teljes egészében kihagytad. Mi volt ennek az oka, milyen formában érzed most magad?

Eddig nem sikerült gólt rúgnom, de szerencsére egy-két gólpasszal tudtam segíteni. A célom is az, hogy a csapat nyerjen, mindegy ki rúgja a gólokat, a fő, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. A teljes tavaszt ki kellett hagynom egy komolyabb gerincprobléma miatt, amivel edzeni sem lehetett. Emiatt is nehezebben indult számomra az új szezon, a hosszú kihagyást éreztem, és még mindig érzem, de azon vagyok minden edzésen, hogy minél hamarabb 100%-os állapotba kerüljek.

Milyen célokat tűztél ki magad elé, akár egyéni, akár csapatszinten az őszre, mivel lennél elégedett?

A célokat tekintve egyénileg azt tűztem ki, hogy a hosszú kihagyás után, teljes erőbedobással tudjam segíteni a csapatot. Ismerve a mezőnyt, és a klubok lehetőségeit, az első három hely valamelyikére várom magunkat.

Szombaton az eddigi legnehezebb erőpróba jön talán, hiszen Tiszakécskére megyünk. Milyennek tartod az ellenfelet, illetve milyen mérkőzésre számítasz?

A szombati mérkőzéssel kapcsolatban mondhatnám, hogy nem készülünk jobban, mint bármely ellenféllel szemben, mert ezt a meccset is három pontért játsszuk, de a két csapat céljait ismerve, őszi rangadó elé nézünk. Természetesen egy jól összerakott, masszív csapat a Tiszakécske, egy kiélezett, izgalmas meccsre számítok, de ha mindenki kihozza magából a maximumot, akkor három ponttal térhetünk haza.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu