Barátok és korábbi csapattársak rangadója Tiszakécskén – beharangozó

Bár a pályán kívül a TVSE és a KLC-KTE több futballistája is szoros barátságot ápol, szombaton 90 percre ezt biztosan félre fogják tenni, hiszen Tiszakécskén igen nagy téttel bíró rangadó következik mindkét csapat számára.

KLC-KTE

Nem titok, a Tiszakécske rengeteg, korábban Kecskeméten nevelkedő, vagy megforduló futballistát foglalkoztat. Erre igen érzékletes példa a legutóbbi, kunszállási keretük, ahol a 16 nevezett játékosból, 12-en is kecskeméti kötődésűnek számított. A legnagyobb név Farkas István, aki tagja volt a feljutó és a kupagyőztes KTE-nek is, ráadásul a klubnál járta végig az utánpótlást is.

Szintén érdemes a fiatalok közt szétnézni, hiszen Sztehlik Gábor, István László, Nagy Dániel, Bene Mihály a KLC-KTE színeiben is szerepelt korábban, az akadémián pedig együtt pallérozódtak Nagy Lászlóval, Ihos Ádámmal, Kürtösi Viktorral, Filyó Gáborral, Szabó Tamással, Molnár Tamással, Kovács Zoltánnal vagy éppen S. Juhász Tamással. A korábbi csapattársak természetesen a mai napig szoros barátságot ápolnak, ám ezt holnap a pályán biztosan félre fogják tenni, hiszen a három pontra hajt mindkét együttes.

A Tiszakécske eddig igen imponáló mérleggel rendelkezik, Nyilas Elek tanítványai a második helyről várják a rangadót, 9 meccsükből 8-at megnyertek, csupán Kiskőrösön maradtak pont nélkül.

Márton Pál szerint háromesélyes találkozóra van kilátás, melyen a pillanatnyi forma lehet a döntő szombaton:

„A szokásos rangadó előtti várakozás előzi meg a találkozót, nagyon várja mindenki, és a Harta elleni magabiztos sikernek köszönhetően, jó hangulatban tudtunk készülni. Készen állunk, és a lehetőségeinkhez képest a legjobb állapotban várhatjuk a meccset, hiszen mindenki egészséges. Dinamikájában, tempójában ez egy teljes már mérkőzés lesz, mint a Harta elleni. A két csapat kitűnően ismeri egymást, sokan futballoztak együtt, többen nálam is, így abszolút háromesélyes összecsapásra számítok, az adott pillanatban mutatott teljesítmények dönthetnek.”

A tiszakécskei sportliget átépítése miatt, a nagy lelátóra nem lehet felmenni, a hazai és vendég szurkolóknak a kis lelátó áll rendelkezésre, ahol a kecskeméti drukkerek számára kijelölnek külön helyet is. A felnőtt belépők 500, míg a diák és nyugdíjas jegyek 300 forintba kerülnek.

A Sportliget pontos címe: 6060 Tiszakécske Szabolcska Mihály utca 42.

A kécskei pálya bő félóra alatt elérhető autóval, útvonalterv és térképes segítség ITT! 

Az ifi mérkőzéssel kapcsolatos információ, hogy az U19-es meccset nem Tiszakécskén, hanem a műkertvárosi műfüves pályán rendezik a centerpálya megkímélése érdekében, kezdés 12 órakor.

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE – Kecskeméti LC KTE SI

Megye I., 11. forduló, Tiszakécskei Sportliget

2015. 10.24. (szombat), 14:30

Játékvezető: Polyák Attila (Hagymási Attila, Markó László)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu