Egy szöglet döntött a TVSE javára

Szombaton Tiszakécskén folytatta a bajnokságot a KLC-KTE, és kiegyenlített, küzdelmes mérkőzésen, végül Farkas István szöglet után szerzett fejesgóljával maradt alul csapatunk.

TVSE - KLC-KTE

Márton Pál egyetlen helyen változtatott csapatán, a balbekk posztján ezúttal Garaci Csaba kezdett Szabó Tamás helyett, míg a Tiszakécske szintén legerősebbnek vélt kezdőjével futott ki a pályára. A találkozó némi tapogatózással kezdődött, majd egy-egy szöglet okozott veszélyt mindkét kapu előtt. A folytatásban szinte egymás játékára válaszoltak a csapatok, előbb Tóth, majd Németh védett egy távoli lövést, majd a félidő derekához érve, Teixeira nem túl jól eltalált, ám jól helyezett lövését kellett szögletre ütnie kapusunknak.

A kapuk nem forogtak ennek ellenére igazán nagy veszélyben, a felek láthatóan kitűnően felkészültek egymásból, így inkább a pontrúgások után emelkedhetett néha a pulzusa, a mintegy 250-300 szurkolónak (akiknek igen nagy része Kecskemétről érkezett), ám ennek ellenére mindkét tábor becsülettel bíztatta kedvenceit.

A félidő hajrájában aztán előbb az oldalvonalnál akartunk megmenteni egy labdát, ám ebből szöglet lett, és a kécskeiek le tudtak táborozni még a kapunk előtt. Háromszor is sarokrúgással jöhettek, a harmadiknál pedig István éles beadását, Farkas István csúsztatta nagy erővel a hosszú felsőbe, így hazai vezetéssel vonulhattak öltözőbe a játékosok.

A második félidőben nem sokat változott eleinte a játék képe, egyre inkább a küzdelem, mint a játék dominált, az első 15 percben háromszor is villant a sárga, és ezen felül is sok szabálytalanság tördelte a játékot. A TVSE láthatóan nem akart nagy kockázatot vállalni, így idővel némi fölényt tudtunk kiharcolni, Ihos veszélyes beadása, és Filyó lövése nem okozott nagyobb riadalmat ugyanakkor. Szabó Tamás támadósorba állítása kicsit felpörgette játékunkat, de Tiszakécske masszívan védekezett, kevés helyet engedve, a beadásokat jól hatástalanítva.

A 80. percben még emberelőnybe kerültünk, miután Háda két perc alatt begyűjtött két teljesen feleslegesnek mondható sárgát, ám az ekkor már ívelésekre berendezkedő csapatunk, nem tudott helyzetet kialakítani, így a TVSE minimális különbséggel, de otthon tartotta a pontokat.


Duna Aszfalt TVSE – Kecskeméti LC KTE SI 1-0 (1-0)

Megye I., 11. forduló, 300 néző

TVSE: Németh – Oláh, Sztehlik, Farkas, István – Szabó L., Nagy V. (Nyilas 63.) – Háda, Szabó D. (Nagy D. 80.), Teixeira (Juhász 90.) – Kalmár (Káli 76.).

KLC-KTE: Tóth – S. Juhász (Pap 83.), Urbán, Szabó Gy., Garaci – Filus, Molnár, Péntek, Nagy L. (Szabó T. 63.) – Filyó (Kürtösi 70.), Parti (Ihos 63.).

Gól: Farkas (45 + 3.)

Sárga lap: Teixeira, István ill. S. Juhász, Urbán, Molnár, Pap

Kiállítva: Háda (80. – második sárga)

Márton Pál: "Egyforma erők küzdelme zajlott a pályán, és belülről is érezhető volt, hogy ez egy klasszikus egygólos meccs. Sajnos egy rögzített helyzetet nem tudtunk levédekezni, ebből szerezte ezt meg a Tiszakécske. Összességében minden játékos dicséretet érdemel a küzdőszellemért, mert mindent megtettünk, hogy ponttal, pontokkal távozzunk."

 

Következő mérkőzés: 10.31. (szombat), KLC-KTE – Kecel, 13:30

 


Szerző: KLC/kecskemetilc.hu