Mercedes-KLA növendék a magyar felnőtt válogatottban!

Történelmi dátum akadémiánk életében 2015. október 28., hiszen Mercedes Kecskeméti Labdarúgó Akadémia ezen a napon adott először magyar felnőtt válogatott játékost Pekár László személyében, akit a norvégok elleni bő keretbe jelölt első körben Bernd Storck.

Pekár

PekárA szolnoki születésű Pekár László 2008-ban, 15 évesen igazolt Kecskemétre, és egészen 2014-ig futballozott itt. Peki lépcsőről lépcsőre haladt előre az utánpótlásban, majd 2011. október 5-én bemutatkozhatott a KTE felnőtt csapatában egy paksi Ligakupa mérkőzésen, ahol 6 perccel becserélése után, rögtön gólt szerzett. Ezen az őszön aztán az NBI-ben is debütálhatott, 10 nappal később a Videoton elleni idegenbeli siker alkalmával cserélték be a hajrában, melyet még további két fellépés követett télig. Kezdőként 2012 márciusában a Honvéd ellen játszott először, amikor a KTE idegenben 4-1-re nyert, első gólját pedig áprilisban, a Vasas 4-2-es idegenbeli legyőzése alkalmával szerezte.

Jó teljesítménye, töretlen fejlődése nem kerülte el a szövetségi edzők figyelmét sem, Patvaros Zsolttal folyamatosan ott voltak a korosztályos válogatottakban, az U19-es és az U21-es csapatban is rendszeresen számítottak rájuk.

Érdekesség, hogy Peki utolsó kecskeméti tétmeccseit, éppen a Mercedes-KLA U21-es csapatában játszotta 2014 júniusában, amikor a korosztállyal a bajnoki cím megszerzése után, az osztályozót is sikerrel vették, így egy év után azonnal visszajutottak a kiemelt bajnokságba.

Peki

Az U21-es csapatban

Pekár László a KTE színeiben összesen 76 tétmeccsen szerepelt, ezeken 8-8 gólt és gólpasszt jegyzett, ezt követően 2014 nyarán Nyíregyházára került, ahol közönség kedvenc lett, a szezon során összesen 18 gólt szerezve, idén pedig már a Puskás AFC-t erősíti, ahol 13 meccsen 6 gólnál tart.

Pekár László karrierjében a magyar válogatott meghívó egy újabb fontos lépcsőfok, amihez a KLC-KTE SI és a Mercedes-KLA nevében, ezúton is gratulálunk! 

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu