Nem született gól a Kecel elleni meccsen

Szombaton a Kecelt fogadtuk a bajnokság 12. fordulójában, és jó iramú első félidő, majd inkább küzdelmes második félidő után, végül nem született gól a mérkőzésen.

kecel

Az első percekben a vendégek voltak aktívabbak, Szöllősi révén többször is a kapu elé tudtak kerülni, ám vagy a védők, vagy Tóth kapus állta útját ezeknek a támadásoknak. A 10. perctől már egyértelműen a KLC-KTE akarata érvényesült, sokkal többet birtokoltuk a labdát, és helyenként igazán szép akciókat vezettünk a szélen. A 12. percben hatalmasat hibázott Éreth Attila játékvezető (ezt a meccs felvétele is bizonyítja), amikor Szabó Tamás buktatásáért nem adott büntetőt, helyette játékosunk kapott sárgát műesésért, aki ráadásul ötödik lapja miatt kihagyja a kiskunmajsai meccset. 

A helyzeteink így is megvoltak, előbb Filus lövése kerülte el centikkel a bal sarkot, majd Parti fejelt fölé egy szöglet után, ezt követte Filyó szabadrúgása, amit Varga öklözött ki a rövidből. A legnagyobb lehetőség a 23. percben maradt ki, amikor Parti maradt egyedül a kapuval szemben, de nem tudta ellőni a kapus mellett a labdát. A szünetig nagyon benne volt a kecskeméti gól a levegőben, ám végül a Kecel kihúzta az első 45 percet.

A második játékrész ugyanúgy kezdődött, mint az első: Szöllősi aktív játékával. A góllövőlista éllovasa a 47. percben alaposan megtornáztatta Tóthot, aki azonban szép mozdulattal kitolta löketét, majd nem sokkal később Filus Gábor kísérletét is fölé pöckölte. Fordulás után azonban már sokkal kevesebbszer forogtak veszélyben a kapuk, mindkét oldalon nagyon sok pontatlanság került a játékba, így alig-alig jegyezhettünk fel helyzeteket. A hajrában még nagy erőket mozgósítottunk a győztes gól megszerzésért, ám hiába került kitűnő lövőhelyzetbe Molnár, rosszul találta el kapásból Kovács beadását, a legvégén pedig több lövésünket is blokkolták a hazaiak két felívelést követően.

KLC-KTE – Kecel  0-0 (0-0)

Megye I., 12. forduló, Széktói Stadion, 300 néző

KLC-KTE: Tóth – Szabó T., Szabó Gy., Urbán, Garaci – Molnár, Nagy L. – S. Juhász (Ihos 82.), Filus A., Filyó (Kovács A. 70.) – Parti (Kürtösi 62.).

Kecel: Varga – Horváth, Kovács J., Sendula P., Gyenei – Novotnik, Vata (Papp 90.), Hernády (Sendula J. 16.) – Herczeg (Hegedűs 40.), Filus G. (Prucser 67.), Szöllősi. 

Márton Pál:Az első félidőben főleg a labdaszerzésekből, megvoltak azok a ziccerek, amiket be kellett volna rúgnunk. Sajnos ezeket elhibáztuk, és minden egyes elszalasztott lehetőséggel, egyre feszültebb és türelmetlenebb lett a csapat. Ennek következtében nagyon sok hibás döntést hoztuk felfelé játékban, nem voltunk elég higgadtak, hogy megmozgassuk a 9-10 emberrel védekező ellenfelünket, így nem lehetett más a meccs végeredménye.”

Következő mérkőzés: 11.07. (szombat), Kiskunmajsa - KLC-KTE, 13:30

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu